ESPEN TJERSLAND

— Røykskadene var ikke så ille som først antatt, sier eiendomssjef ved Lie Management AS, Roy-Eddy Lie til Bergens Tidende.

Da brannen brøt ut onsdag ettermiddag i de gamle bygningene til Hansa bryggerier, fryktet Lie at deler av det nye skolebygget var blitt ødelagt av den kraftige røykutviklingen.

— Heldigvis klarte vi å begrense skadeomfanget. Vi hadde vifter stående på om natten for å få ut all røyken, sier Lie, og konstaterer at byggearbeidet er i rute til skolestarten 21. august.

Bekymrede elever

Ledelsen ved Norges Informasjonsteknisk Høgskole (NITH) hadde i går et svare strev med å besvare alle telefoner fra bekymrede studenter som fryktet for en forsinket skolestart.

— Brannen får ingen konsekvenser for verken forelesere eller studenter, sier rektor Gro Gundegjerde.

Hun var imidlertid svært glad da hun hørte skolebygningen ikke var kommet til skade.

— Det er mye som skal på plass. Vi hadde ikke tålt noen forsinkelser. Men nå ser vi bare frem til å komme på plass i et nytt, moderne bygg, sier Gundegjerde.

- Gjenstår mer flytting

Lie Management AS overtok lokalene etter Hansa Borg Bryggerier ASA 15. august i fjor.

Eiendomssjefen i Lie Management inspiserte i går brannstedet, men mener det er for tidlig å si hvor store verdier som gikk tapt i brannen.

Produksjonsdirektør i Hansa Borg Bryggerier, Atle Kvist, sier til Bergens Tidende at de ikke lenger har noe produksjon igjen i lokalene.

— Produksjonen ble avsluttet i april. Vi er nå i gang med å tømme anlegget for gamle tanker, tappemaskiner og kjeler. Det er mye som skal ryddes, sier Kvist.

Hansa har kontrakt på å være ute av lokalene i desember.

Ny åstedsundersøkelse

Politiet skal i dag foreta en ny åstedsundersøkelse.

— Årsaken er klarlagt. Brannen startet i forbindelse med ombyggingsarbeider. Det var gnister fra en vinkelkutter som startet brannen, opplyser vaktsjef Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt.

Brannen skal ha brutt ut i en sjakt i det tidligere velferdsbygget, som ligger nærmest vegg-i-vegg med den gamle tapperibygningen, der NITH skal flytte inn.