— Jeg er selvfølgelig lettet. Det er min første tanke, men jeg har et voldsomt sinne i bånn for måten jeg er behandlet på, sier mannen til bt.no.

Hansa-arbeideren er ble oppsagt i november 2001. I februar 2003 ble saken behandlet i Bergen tingrett. Nå foreligger dommen.

— Mannen vant saken og oppsigelsen av ham er kjent ugyldig. I tillegg må Hansa Borg Bryggerier betale min klient en erstatning på 15.000 kroner, opplyser advokat Egil Jordan til bt.no.

Mannen ble oppsagt fordi bedriften mente han hadde stjålet øl. I hele perioden etter oppsigelsen har mannen stått i arbeid, i påvente av at retten skulle behandle oppsigelsen.

Min klient er selvsagt svært lettet og glad over å få beskyldningene lagt død, sier Jordan.

Skuffet og overrasket

— Vi er skuffet og overrasket. Saken var omtalt i dommen i lagmannsretten. Tingretten har truffet en annen avgjørelse enn det lagmannsretten la til grunn. Fagdommer støttet oss, mens legdommerne kjente oppsigelsen ugyldig, sier personaldirektør Sigurd Teigen i Hansa Borg Bryggerier til bt.no.

— Kommer dere til å anke?

— Det er for tidlig å si. Vi fikk dommen i morges, sier Teigen.

Ni arbeidere avskjedighet

I alt ni arbeidere ble avskjediget og to ble oppsagt i forbindelse med øltyveriene fra Hansa. Lagmannsretten opprettholdt avskjedigelsen mot åtte av arbeiderne. En valgte ikke å prøve saken for lagmannsretten.

Hansa Borg Bryggerier har inngått forlik med en av de oppsagte. Den andre oppsagte er den 38 år gamle mannen som nå vant saken i tingretten.

STJAL IKKE ØL: Hansa-arbeideren ble blankt frifunnet for å ha stjålet øl fra bedriften.