Magnus Vollset

De tre skal ha blitt nevnt i både politiavhør og i rettssalen under opprullingen av det som kan være Norges største ølsvindel. Saken ble kjent i januar 2001 da ni arbeidere ved bryggeriet fikk sparken.

Etter det Bergens Tidende erfarer, dreier det seg nå om to personer på tapperiet og en i pakkeavdelingen.

«Ingen dramatikk» – Det er ingen dramatikk i dette. Navnene er blitt nevnt i retten, og bedriften ønsker en prat med hver enkelt av personene. Så får vi avgjør hva vi eventuelt skal gjøre videre på et senere tidspunkt, sier personaldirektør Sigurd Teigen til Bergens Tidende.

De tre vil få beskjed om at de har rett til å ta med sine tillitsvalgte på møtet.

– Vil de få varsel om oppsigelse?

– Vi har som sagt ikke bestemt hva vi skal gjøre videre. Dette er ordinære personalmøter, sier Teigen.

Ansatte reagerer Da Bergens Tidende kontaktet hovedtillitsvalgt Jarle Wilhelmsen på Hansa i helgen, hadde han ikke blitt informert om oppvaskmøtene. Han ønsket derfor ikke uttale seg om saken.

Andre ansatte Bergens Tidende har vært i kontakt med, uttrykker seg svært negativt til at saken nå «skal rippes opp i på nytt».

– Det har gått halvannet år, og de har vært i fast jobb for Hansa siden den tid. Hvorfor skal de ta opp dette på nytt nå? spør en. Han vil ikke ha navnet sitt på trykk, angivelig av frykt for at arbeidsgiveren også skal kalle ham inn på teppet.

fakta/Hansa-saken n Ni arbeidere i Hansa Borg Bryggerier AS ble avskjediget i slutten av januar 2000, anklaget for øltyverier. n Sakene ble anmeldt til politiet, som i november i fjor henla åtte av ni anmeldelser. Sistemann har innrømmet simple tyverier. n De åtte som fikk sine saker henlagt, har saksøkt Hansa Borg med krav om erstatning og jobben tilbake. Fem av dem tapte sine saker, mens en fikk medhold av Bergen byrett. De to siste sakene kommer først opp for byretten til høsten. n Alle de ferdigbehandlede sakene er anket til lagmannsretten.