• Jeg ble våt på beina. Jeg ble litt redd, sier Hanna (2½). Både Hanna, mamma, besteforeldrene og to venner ble reddet da sjarken deres gikk rett til bunns i går ettermiddag

Mens vannet strømmet inn i båten stod lille Hanna på motorkassen og ropte om hjelp. Det gjorde de fem voksne om bord også.

— Det gikk utrolig fort. Vannet fosset inn, og nådde oss til midt på låret, sier bestefar Lars Mongstad.

Ville svømme i land

I det nydelige vårværet hadde de seks vært på kosetur til Håøy i Meland. Der spiste de bestemor Solveig Mongstads hjemmelagde lapskaus, før de satte kursen hjemover mot Frekhaug. Like utenfor marinaen på Litlebergen ble det plutselig dramatisk.

— Jeg stod til rors da jeg merket at motoren sakket. Jeg tenkte at det sikkert var slutt på drivstoffet. Da ropte plutselig de andre at det fosset inn vann, sier Lars.

De anslår avstanden til marinaen til ca 100 meter.

Vannet nådde raskt båtripen, og Gro Sætre var forberedt på å svømme i land med sin lille datter.

— Jeg tenkte på hvordan jeg skulle få henne med meg til land. Jeg var klar til å svømme, forteller hun.

— Vi ropte og skrek alt vi kunne til folkene på marinaen, men visste ikke om de hørte oss. Samtidig kom det en båt forbi. Vi var ikke sikre på om føreren så oss. Det var en vemmelig følelse. Heldigvis satte han kursen mot oss like etterpå, sier Solveig.

Slo full alarm

Båtføreren, Magne Helgaas, oppfattet situasjonen som kritisk.

— Et halvt minutt etter at jeg fikk dem om bord, gikk båten deres rundt. Like etterpå kom Luftambulansen og Brannvesenets dykkere, sier han.

Meldingen om at en fritidsbåt med seks personer holdt på å synke, førte til full utrykning av hjelpemannskaper. De kunne heldigvis returnere da det viste seg at alle seks var kommet på land i god behold.

— Jeg skjønner ikke hva som gikk galt. Vi gikk ikke på grunn. Det blir spennende å se hva som var årsaken til lekkasjen, sier Lars.

Ingen i familien har tatt skrekken av båtlivet etter gårsdagens havari. Når sjarken er hevet og reparert, blir det nye turer.

Også Hanna ser ut til å ha kommet raskt til hektene etter ettermiddagens drama.

— Hun er ganske tøff sånn. Jeg tror det skal gå bra, mener mamma Gro.