— Mot slutten ble det en mani, sa de to mennene på 29 og 30 år til Bergen tingrett. Fredag ble de dømt til ett år og seks måneder ubetinget fengsel.

Sammen eide og drev de et firma som kjøpte og pusset opp eiendommer i Bergen. Men det var bare halve sannheten. I ly av kveldsmørket bedrev de to en utrolig virksomhet, i skjul for både familie, venner og kolleger i bransjen.

I fylla

I retten fredag forklarte de at det hele startet som en guttestrek i fylla.

— Det ble en videreutvikling av guttestreker. Du vet, når man bygger en hytte, og går ti meter over plassen og tar materialer, sa 29-åringen.

I stedet for å gå på byen etter en fest hos den ene, ruslet de bort til Thormøhlens gate 9 på Møhlenpris. Der tok de seg lett inn og begynte å forsyne seg.

Også andre tyvtokt skjedde med alkohol innabords, forklarte de.

Etter hvert ble det bare flere og flere tyverier. Faktisk over 50 turer. Uten forutgående drikking. Tyveriene ble stort sett begått mellom klokken 21 og midnatt, fortalte de.

Robbet nabohuset

De to ivrige byggearbeiderne utviste en usedvanlig frekkhet under sine raid. Ved et tilfelle rehabiliterte de et hus i Bergen sentrum. En kveld ruslet de over gaten og robbet nabohuset i Hans Tanks gate. Byttet bar de ut i varebilen utenfor.

Les mer om saken i BT lørdag.