— Begge to erkjenner å ha vært tilstede da ranet skjedde, men ingen av dem erkjenner straffskyld, sier advokat Jørgen Riple til Bergens Tidendes nettutgave. Han er forsvarer for 38-åringen.

Vansker med å gå

Det var 7. november i fjor at den handikappede mannen gikk inn på toalettet i Korskirken. Han er lammet i venstre arm etter et slag, og har store vansker med å gå.

Ifølge tiltalen tok både 38-åringen og 26-åringen tak i slagpasienten og holdt ham fast, tømte lommene hans og lot ham bli liggende igjen på gulvet. Utbyttet var på usle 96 kroner og 50 øre. Mannen skal ikke ha blitt skadet i overfallet.

Skylder på hverandre

Etter det Bergens Tidendes nettutgave kjenner til, skylder de to tiltalte på hverandre.

— Begge to skal ha fått med seg at noe skjedde og at den handikappede mannen plutselig lå på gulvet, men ingen av dem innrømmer å ha hatt noe med det å gjøre, sier Riple.

Foruten ranet i Korskirken, er både 38-åringen og 26-åringen tiltalt for en rekke andre forhold.

Blant annet skal 38-åringen ha truet en butikkansatt med et balltre da det ble oppdaget at han stjal fra butikken. Han er også tiltalt for vold og trusler mot vektere på Bergen Storsenter.

38-åringen i varetekt

De tiltalte tilhører begge et rusbelastet miljø. 38-åringen, som tidligere er domfelt for vinningsforbrytelser, sitter nå varetektsfengslet for andre forhold.

Politiadjutant Trond Høvik er aktor i saken. Han var fredag kveld ikke tilgjengelig for kommentar.

Saken kommer opp for Bergen tingrett like over pinse.

Redde kirkegjengere

Ranet føyer seg inn i rekken av flere kriminelle handlinger utført i Korskirken den siste tiden.

Bergens Tidende skrev i november at flere kirkegjengere er blitt skremt bort fra den åpne kirken av de mange kriminelle som vanker i strøket.

Området Korskirken-Korskirkealmenningen har i mange år vært belastet med rusmisbrukere, og flere av disse har gjentatte ganger søkt tilhold inne i Korskirken etter at den ble en åpen kirke. Etter det har flere antikke gjenstander forsvunnet fra kirken. Dette var bakgrunnen for at alt kirkesølvet i Korskirken ble flyttet over i Domkirken i januar. Kirkens Bymisjon har senere fått låne gjenstandene inntil videre.