Bla i bilder øverst i saken!

— Jeg var på taket en dag og holdt på med noe vedlikeholdsarbeid, da jeg fikk ideen, sier storabuen Grov.

Det var nettavisen til Sunnhordland som omtalte saken først. Som i tilfelle med Arkimedes fikk også Grov sin eureka-opplevelse i forbindelse med vann. Grov kjente hvor varm taksteinen ble i solsteiken, og begynte straks å lure på om han ikke kunne bruke dette til å varme opp vannet i familiens plastikkbasseng.

GOD STEMNING:Her fryder familien Grov seg med det taksteinoppvarmede vannet.
FOTO: Olga Grov

En ide var født, og han gikk raskt i gang med å realisere den. Han hentet hageslangen og en sokk, og etter litt «mekking» oppe på taket var det taksteinoppvarmede bassenget et faktum.— Jeg festet vannsprederen på taket, slik at jeg får spredd vannet fra hageslangen mest mulig utover taksteinen. På denne måten varmes vannet opp. Før vannet renner ned i bassenget via takrennen, renner det gjennom en sokk. Dette gjør jeg for å sile vekk noe av skitten fra taksteinen. På denne måten blir vannet både rent og varmt før det havner i bassenget vårt, forteller Grov.

Terje Grov er gift med Olga, og sammen har de guttene Ole Aleksander (11), Karl (7) og Emil (6mnd).

- Hakker ikke tenner

Grov legger ikke skjul på at han og familien nyter godt av sin egen oppfinnelse.

— Det er flott å kunne sitte i bassenget en times tid uten å begynne å hakke tenner. Jeg bruker det en del til å koble av og barna koser seg også med det.

Og hvor mye varme generer egentlig oppfinnelsen?

— Vannet fra springen er 18 grader. Vannet som har blitt varmet opp via taksteinen og som havner i bassenget vårt er nå 30 grader. Det er ganske flott.

- Ingen patent

-Har du tenkt å patentere denne løsningen?

— Nei, det har jeg ikke tenkt på. Men sønnen min har tenkt å lage en youtube-video med instrukser slik at andre folk kan gjøre det samme.

Den eneste utfordringen Grov nå står ovenfor er at bassenget hans synger på siste verset.

— Ja, det har en luftlekkasje og er rimelig utslitt.