Flere hundre politikolleger, slektninger, venner og familiemedlemmer strømmet til kirken på Straume for å hedre Angeltveit i dag.

Polititjenestemannen var på patrulje i Romarheimsdalen i forrige uke, da han kolliderte med en bil og omkom.

Angeltveits kolleger beskrev ham som en faglig dyktig og helstøpt politimann, som hadde stor forkjærlighet for biler og trafikksikkerhet.

— Raus og dyktig

— Det slår oss som sterkt urettferdig at nettopp han ble offer for en trafikkulykke, sa Killengreen i sin hilsen.

— Han var akkurat slik en polititjenestemann skal være. Alle kolleger beskriver ham som raus, men samtidig streng og dyktig. Han var en av dem som bidrar til å skape den store tilliten norsk politi har i befolkningen. Det gjør meg takknemlig og stolt over å få være sjef i politiet, sa politidirektøren.

Lederen i Politiets Fellesforbund, Arne Johannesen, var også til stede, i likhet med en rekke representanter for Utrykningspolitiet og Hordaland politidistrikt.

— Angeltveit hadde en naturlig autoritet, og ble aldri hissig. Han beholdt roen, og behandlet alle likt og med respekt. Kolleger har fortalt meg at det hendte at sjåfører møtte ham med sinne fordi de hadde fått en bot. Men etter å ha snakket med ham kom de gjerne ut av bilen hans med et smil om munnen, sa Johannesen.

Uniformerte kolleger

Angeltveit etterlater seg kone, to sønner og en datter. Han ble 55 år gammel.

Barna beskrev ham som en far med enorm arbeidskapasitet, som alltid stilte opp og hjalp andre. Kristentroen var en sentral del av livet hans.

Han trivdes best når han kunne skru på gamle biler, eller patruljere på motorsykkelen i vakker natur - slik han gjorde den fatale ulykkesdagen.

Diakon Torbjørn Fjøren, som forrettet i begravelsen, fant trøst i at Angeltveit gjorde noe av det han likte best da ulykken skjedde.

— Det var en flott vårdag med strålende sol, og han må ha kjent vinden mot ansiktet og en følelse av frihet. Han holdt på med noe av det han setter høyest, nemlig trafikksikkerhetsarbeid. Og så skjedde altså det fatale, sa Fjøren.

Også i dag var det en vakker vårdag, og solen varmet da kisten ble kjørt de drøye to hundre meterne fra kirken til gravplassen.

Det lange begravelsesfølget ble flankert av uniformerte politifolk i giv akt, før Angeltveit ble stedt til sin siste hvile.

I PROSESJON: Mange av Gunnar Angeltveits kolleger i politiet deltok under begravelsen i Foldnes kyrkje i går.
Håvard Bjelland
SØRGENDE: Det var også uniformert politi til stede i begravelsen.
Håvard Bjelland
TIL MINNE: Et bilde av Gunnar Angeltveit er oppstilt i Foldnes kyrkje.
Håvard Bjelland
VERDIG AVSKJED: Kisten var dandert med denne rosebuketten.
Håvard Bjelland