Statens vegvesen går nå ut og advarer bilister som prøver å unndra seg betaling i de nye bomstasjonene Vossapakken (E16 Bolstad og Rv 13 Svelgane) og Kvammapakken (Rv7 Steinsdalen og Rv7 Kjepsohøgda).

Mange tror nemlig at de slipper unna hvis de legger kjøretøyet over i venstre felt ved passering.

— Skjer daglig

Iveren etter å ha slippe avgiften på 80 kroner for stor bil og 40 for liten er stor.

— Det skjer daglig, sier senioringeniør Jan Arild Lunde i Statens vegvesen til bt.no.

Vegvesenet kaller oppførselen svært trafikkfarlig og helt ulovlig – og det er slett ikke gratis.

— Ja, det er som å pisse i buksen når du fryser. Du bare utsetter betalingen. De kommer ikke unna. Bilene blir identifisert, sier Lunde.

Det er som å pisse i buksen når du fryser. Du bare utsetter betalingen. De kommer ikke unna.

Jan Arild Lunde i Statens vegvesen

Det kan skje at det ikke kommer lyssignal ved passering, men kameraet tar bilder i begge retninger, og registrerer bilskiltet uansett. Det opplyser Bro- og tunnelselskapet AS som står for den daglige innkrevingen.

Dobbel sperrelinje

— Det har ikke skjedd noen uhell, så vidt jeg vet, men bilister har observert at andre svinger brått over. Det er gjerne kombinert med høyere hastighet, så det er klart det blir farlig, sier Lunde.

Fenomenet er kjent flere steder i landet. I Bergen prøvde bilister seg med å kjøre midt i veien i Fjøsangerveien i en periode.

Vegvesenet har nå bestilt dobbel sperrelinje ved stasjonene som mangler slik veimerking. Det mangler i Folgefonntunnelen og på Bolstad og Kjepso fordi detmå være tørt før merking.

Si din mening i kommentarfeltet under!