En kvinne er tiltalt for menneskehandel etter at en 25-årig prostituert kvinne fortalte sn historie til politiet.

En venn av 25-åringen forklarte om møtet med kvinnen da han vitnet i Bergen tingrett i går.

Mannen forklarte at han kom i snakk med kvinnen på Strandkaien, og at han syntes synd på henne.

– Jeg regnet med at hun ikke prostituerte seg frivillig, og sa det var synd at hun måtte leve slik. Jeg ga henne noen penger og regnet ikke med å se henne mer.

Noen dager senere skal kvinnen ha oppsøkt ham på hotellet han bodde på.

Anbefalte politiet

– Hun sto i resepsjonen og gråt. Hun hadde hevelser, og jeg så at hun var blitt banket. Jeg ble litt sjokkert og lurte på om jeg skulle involvere meg. Jeg anbefalte henne å gå til politiet, forklarte mannen.

De to holdt kontakten og snakket ofte sammen på telefon. Mannen sier han kontaktet Rosa-prosjektet, som hjelper ofre for menneskehandel. Etter hvert forklarte han seg også for politiet.

– Hun ringte ofte når hun var fortvilet. Jeg husker godt en gang hun ringte og fortalte at hun var syk og dårlig, men at hun måtte ut på gaten og jobbe likevel. Hun gråt mye den kvelden, forklarte han.

— Sendte penger hjem

Vitnet fortalte også at han ga 25-åringen penger fra tid til annen, og at han hjalp henne med å sende penger hjem til familien.

– Hun ba om at jeg møtte henne i en bakgate. Hun var livredd. Jeg forsto det slik at sjefen hennes var i nærheten. Jeg kalte sjefen «krokodillen», sa mannen.

25-åringen har selv forklart at sjefen oppdaget at hun hadde sendt penger til familien, og at hun fikk bank fordi hun hadde stukket unna fortjeneste.

Les mer i morgendagens BT.

ODD E. NERBØ