— Det blir en knalltøff høst, vi må vinne minst seks kamper og vi må også vinne de riktige kampene for å overleve, sier han realistisk.

Etter at Johansson kom inn i trenerteamet har det grunnet ferier, militærtjeneste og skader kun vært 11 eller 12 mann på trening så langt, og til helgens kamp vil han kun ha 16 tilgjengelige spillere. Inkludert i troppen er sommerens eneste nyervervelse, midtbanespilleren Henrik Moen (22), som er hentet inn på lån fra Lørenskog.

- Kjempeforsterkning

— Henrik vil være en kjempeforsterkning for oss, og jeg er veldig glad for at han valgte oss til tross for tabellposisjonen. Det viser at han ønsker en utfordring, og ut fra de to øktene jeg har sett han i til nå er han veldig bra.

Johansson har sett Åsane spille en gang tidligere i år, mot Sandes i Stavanger, en kamp som endte med 6-0 til hjemmelaget.

— Åsane ble veldig hardt straffet i den kampen, og jeg vil sette fokus på å ta klokere valg i en kampsituasjon i framtiden. Det er et ungt lag her, og ofte handler det om å slå en langpasning eller spille ballen ut til innkast når man er presset for å komme ut av situasjoner på en sikker måte.

Vil hente erfaring

Svensken har lagt merke til et godt samhold i spillergruppen, noe som blir livsviktig for å sikre ny kontrakt i 2. divisjon.

— Det virker å være en veldig fin gjeng her hvor alle går godt sammen og de har en del fotball i seg. Det ser ut til at vi har et veldig godt utgangspunkt.

Allikevel legger han ikke skjul på at det er nødvendig å prøve å få inn noen nye ansikter som kan være med å dra lasset i høst.

— Vi kan nok trenge 2-3 mer erfarne spillere for å få mer bredde og stabilitet i troppen, men bortsett fra det vil jeg ikke si noe om nye spillere, det tar vi internt, sier han hemmelighetsfullt.

Han varsler også skifter på laget fra vårperioden, men vil ikke ut med hvilke endringer det er snakk om.

— Jeg kommer nok til å skifte litt på spillere og posisjoner, men det får du ikke vite før på lørdag, smiler han lurt.

Uaktuelt å bli med nedrykk

Åsane og Johansson har en avtale om å sette seg ned og forhandle om framtiden dersom laget holder seg i divisjonen, og treneren selv er innstilt på å fortsette om de klarer det.

— Hvis vi holder oss vil jeg fortsette, men om vi rykker ned er det uaktuelt, ihvertfall på heltid. Det er 25 fulltidstrenere i dette landet og et trangt marked, så om vi rykker ned kan jeg ikke jobbe heltid som trener om jeg skal bli i Åsane.

Kjennskapet til trener Tom Mangersnes, assistent Morten Damhagen og sportslig leder Trond Bjørndal, som var Johanssons assistent da han trente Løv-Ham, var en viktig faktor da han tok jobben.

— Jeg kjenner alle de godt, og det gjorde at alt ikke var nytt da jeg startet, sier han til ÅT.

Med tre trenere i klubben er avtalen med Mangersnes og Damhagen at han skal ta seg av mye rundt laget, mens de to andre skal jobbe med på individbasis med spillerne.

Uansett må Åsane komme flygende ut av startboksene umiddelbart når serien nå sparkes i gang igjen. De fire første kampene er nemlig mot lag som alle ligger innenfor topp-5 på tabellen. Første test kommer lørdag på Myrdal gress.

MARIUS SOLBERG ANFINSEN