• BT Direkte: Følg trafikken søndag kveld Petter Solberg og kjæresten hadde vært på hyttetur i Sunnfjord. På vei hjem til Bergen opplevde de snøraset som søndag ettermiddag tok flere biler på litt for nært hold på E39 i Romarheimsdalen i Nordhordland.

— Vi kom ut av Masfjordtunnelen. Det plaskregnet mer enn noen gang. Vi kjørte oppover dalen. Jeg så i bakspeilet etter kameraten min som kjørte der. Så kom en sinnsyk snøsprut bak ham, sier Solberg.

Raste to ganger

Raset traff den andre bilen bak ham. Raset ble meldt rett etter klokken 17 søndag ettermiddag, samtidig som det er stor utfart siden vinterferien er slutt på Vestandet.

Solberg stoppet, gikk ut, og mens de sto der på veien, gikk et ras til, forteller han.

— Det var bare noen sekunder senere, sier han.

Trær og stein kom også nedover, og snøraset blokkerte hele veien med minst to meters høyde. Ifølge politiet, er raset de fleste steder 3-4 meter høyt, og 40-50 meter langt.

Begge var blodige

— Vi begynte å lure på om det var lurt å stå der. Så kom to personer ut av bilen som hadde blitt truffet av raset. Begge var blodige, og hadde kutt i hode og armer. De løp mot oss for å komme i trygghet, sier Solberg.

TATT AV RASET: Samboerparet satt i bilen sin da snømassene plutselig kom over panseret. Bilen sto søndag kveld fortsatt med lysene på.
Erlend Spurkeland

De to personene var et samboerpar fra Bergen. De opplevde at store snømengder uten forvarsel styrtet over panseret.

Ifølge det de to skadede fortalte ham, hadde de ikke sett andre biler bak seg. Snømassene hadde slått inn frontruten deres, som trolig var det som forårsaket skadene. De kunne krype ut på den ene siden.

Deretter kjørte de unna for å komme seg bort fra rasområdet.

— Vi stoppet for å summe oss, og så kjørte vi videre til legevakten på Knarvik. De hadde fått et sjokk, men var rolige. Det skjedde så raskt, de visste ikke selv hva som hadde skjedd, sier Solberg.