De to kameratene forklarte at de hadde vært i Kiwi-butikken på Ulvedalen Torg og kjøpt godterier. De gikk opp i skogen like ved og satt seg ned. Fem minutter senere kom en mann gående. Han spurte om det var noen andre personer i området. Mannen ba den ene gutten om å hjelpe ham med noe.

9-åringen synes mannen så snill og hyggelig ut, og gikk derfor bort til ham. Mens den ene gutten fikk beskjed om å holde vakt, ble den andre tvunget til å onanere gjerningsmannen. Etter en halv time lot overgriperen kameratene gå. Han ba dem om å ikke si noe til andre. Guttene gikk imidlertid rett til foreldrene sine, som umiddelbart kontaktet politiet.

Som en gammel mann

De to ni år gamle guttene kom med svært detaljerte beskrivelser av den som politiet nå tror er «Lommemannen»; bergenser mellom 30 og 50 år gammel, ca 180 centimeter høy og slank kroppsbygning, grått hår, noe skjeggvekst. Mannen skal dessuten ha vært iført sort lue med hengedusk, lys dongeribukse og sorte, blanke snøresko. Ofrene poengterte også at det virket som om mannen forsøkte å gjøre til stemmen sin. Han gikk i tillegg både rakrygget som en gammel mann og oppreist som en ungdom.

Politiet tok hendelsen svært alvorlig og satte i gang en dør til dør aksjon. Det ble også undersøkt for DNA på guttens hånd, men dette førte ikke fram.

Lusket rundt skoler

I kjølvannet av den stygge saken på Ulvedalen Torg, fikk politiet inn tips fra andre beboere. Flere barn skal nemlig ha blitt tilsnakket av en person, som gikk og lusket rundt skoler i området.

Anmeldelsen av overgrepet på Ulvedalen ble til slutt henlagt, men står nå på Kripos liste over saker «Lommemannen» mistenkes for.

Totalt knyttes 55-åringen, som fredag morgen ble pågrepet i sitt hjem på Hylkje, til to episoder i Åsane. Den andre var på Liakroken skole i 1995. Da ble han omtalt som bandasjemannen.

Det spekuleres også i om mannen kan ha forgrepet seg på unge gutter bak Åsane Senter på slutten av 70-tallet, men foreløpig er han kun blitt anmeldt for to forhold i Åsane.

Denne saken er levert av Åsane Tidende.

Les mer om Lommemannen på bt.nos samleside.

ULVEDALEN: I dette skogholtet like ved Ulvedalen Torg forgrep den politiet antar er «Lommemannen» seg på en 9 år gammel gutt i 1999. Saken ble senere henlagt av politiet.
Andreas Isaksen