Det er over tusen nøkkelhanker som glitrer mot oss idet vi kommer inn i bilhallen på Vallaheiene, i alle varianter og farger. Kammer, brusåpnere, nåler, figurer, bilmerker og andre underlige dippedutter.— Vi syntes det var synd å hive dem i bosset, og etterhver fikk vi noen som var veldig spesielle, forteller Karsten Finnema, nøkkelhankentusiast og daglig leder i Valle Bil AS.

Det begynte som en enkel samling med noen nøkkelhanker til overs på ei hylle på kontoret. Så gikk det sport i å samle dem inn, og samlingen ble så stor at den måtte flyttes ut til den ene veggen i bilhallen.

— Det tok vel litt av, og plutselig hadde vi veggen full av hanker, smiler Finnema.

Hobby

Men Finnema og kollegaene går ikke berserk i butikker og kjøper alt de kommer over.

— Det er blitt en liten greie og som en slags hobby, sier Finnema og ser stolt utover veggen i hallen.

Sjekker kundene

— Vi sjekker alltid nøkkelhankene til kunder, og har de en vi ikke har i samlingen, tilbyr vi kundene en av våre hanker med firmalogo som bytte. Folk er veldig positive til å bidra til samlingen, sier Finnema.

— Vi opplevde en gang at det var en liten tass sammen med foreldrene som skulle kjøpe bil. Han fikk øye på et Pokemon-nøkkelknippe som hang på veggen. Vi fikk faktisk ikke gjennomført salget før guttungen fikk med seg knippet, humrer Finnema.

Tips oss!

Vet du om en mulig bergensrekord som vi burde skrive om? Gi oss et ord, uansett hva slags rekord det er! Send en e-post til 2211@bt.no (med «Bergensrekord» i emnefeltet), send SMS/MMS til 2211, eller ring oss på telefon 02211.

PS: Hvordan kan vi vite at nøkkelhanksamlingen til Finnema er Bergens største? Svaret er at det kan vi ikke. Akkurat som i Guinness rekordbok blir rekorden stående til noen eventuelt klarer å bevise at den er slått.

Er du imponert? Vet du om en rekord? Skriv gjerne noen ord i feltet under!

BILMERKER: Det startet med en samling av bilmerker. - så gikk det litt sport i det, forteller Karsten Finnema, daglig leder Valle Bil As. FOTO: Ronald E. Hole
OVER TUSEN: Nøkkelhankene dekker den ene veggen inne i bilhallen på Valleheiene. FOTO: Ronald E. Hole