— Da jeg så dem igjen, glemte jeg tyfonen og alt annet. Ingenting annet betydde noe utenom det å kunne se dem, omfavne dem og høre stemmene deres, sier Luchino Larrazabal.

BT har tidligere skrevet om Larrazabal som har savnet broren og faren sin etter tyfonen Haiyan.

Lykkelig

Etter å ha gått en uke uten å høre noe, bestemte Larrazabal seg onsdag i forrige uke for selv å dra til Filippinene for å lete etter slektningene.

Han kan nå opplyse at faren og broren på Filippinene, som har vært savnet siden tyfonen traff Filippinene med grusom kraft for to uker siden, faktisk lever.

Manglende infrastruktur og nettdekning hadde gjort at slektningene ikke har hatt anledning til å ta kontakt.

— Å se dem betyr alt for meg. Det gjorde meg lykkelig og det har gjort troen min på Gud enda sterkere. Mirakler skjer for de som tror, sier Larrazabal.

BT har vært i kontakt med ham over Facebook.

Sjokkert

Faren og broren bodde på øyen Leyte, som var hardest rammet av tyfonen. Da Larrazabal kom til området, sier han at han var sjokkert over hva han så.

— Det er enda verre enn det man ser på TV. Man kan undre seg over hvordan de noensinne vil klare å gjenopprette dette stedet. Det er en katastrofe, sier Larrazabal.

Han sier at huset til faren ble tatt av bølgene i tyfonen.

— Det er fullt av søppel og ruiner over alt. Det ligger fortsatt døde mennesker i gatene, forteller han.

Underernært

Selv om slektningene til Larrazabal lever, er de sterk dehydrert og underernært. De sier det gjelder veldig mange av dem som er berørt av tyfonen. Broren er dessuten sterkt traumatisert av hendelsene og har søvnproblemer.

— Jeg frykter for helsen til dem som har overlevd. Hjelpen kommer først og fremst til de store byene, men fortsatt ikke ute i distriktene. Det er enormt behov for mat og medisiner, sier Larrazabal.