«Oppdaget teltet på en tur utenom vanlig tursti høsten 2003 sammen med en bekjent. Hun fortalte at hun hadde sett teltet første gang for tre måneder siden, men hadde ikke våget å undersøke nærmere. Jeg tok med hele familien opp for å hilse på vedkommende en søndags morgen. Han lå gjemt inne i teltet, det virket som om han beskjeftiget seg med å lese. Det var ryddig og fint rundt teltet, og jeg syntes det var utrolig at noen kunne leve her alene i all slags vær på en slik stillferdig og fin måte. Det virket åpenbart at dette var helt uskyldig», skriver en leser.

«Min datter på 8 hadde med et godt eple til ham, og hun gikk bort til ham og overrakk det. Da ble han så glad at han gikk inn i teltet og hentet 7 små naturperler som han ga til henne. Han sa at han hadde hengt opp bønnene for at de skulle fly med vinden. Hele familien så på dette møtet som en hyggelig opplevelse og den italiensk/tibetanske engelsktalende unge mannen hadde en rolig og god utstråling», skriver hun.

Også en annen leser snublet over teltet høsten 2003:

«Høsten 2003 fant vi et lignende telt og samme symboler i skogen et stykke ovenfor Grønnestølslien. Vi valgte av ulike grunner å melde fra til politiet om dette, og saken ble faktisk fulgt opp: I følge tilbakemeldingen vi fikk dreide det seg om en buddhistisk italiensk student som ganske enkelt hadde valgt å bo i skogen for å spare penger. Teltet forsvant forøvrig kort tid etter at politiet hadde undersøkt saken», skriver leseren.

En tredje leser skriver følgende:

«Har gått på Løvstakken de tre siste årene, og brukt en turløype som går rett forbi dette «teltet» som har blitt større med årene. Har ikke sett noen i teltet da jeg ikke har gått helt bort for å undersøke. Bortsett fra en gang for tre år siden da jeg kom over en sovende person. Jeg var tidlig oppe og personen sov i en sovepose. Har hele tiden trodd at dette "stedet" har hvert tilholdssted for en del ungdommer, som er et område kjent for duekleiver og andre «hytter».

Og nok en leser, som vil være anonym:

Jeg og en kamerat var i august i fjor på tur utenfor de vanlige stiene da vi støtte på dette teltet over Grønnestølslien. Jeg ble nysgjerrig og ville undersøke nærmere. Var merkelig med disse bannerene som hang rundt teltet. Det luktet urin da vi nærmet oss. Vi skvatt til da en person sa "hei". En person satt foran teltet og skuet ut over Bergensdalen. Vi ville gå ned lien foran teltet, men han sa "Ikke gå ned der!" på gebrokkent norsk. Kanskje han ville advare oss mot at det var bratt.

Vi tenkte at det kanskje var en asylsøker som hadde fått avslag og gjemte seg. Han var mørk av utseende. Kanskje sør-østeuropeisk. Det hele virket veldig merksnodig. Og teltplassen var tydelig valgt for å være usynlig. Det virket som om han hadde vært der lenge.

En uke etter var en person meldt savnet i byfjellene. Derfor meldte vi fra om teltplassen til politiet.

Vet du noe om teltet? Kontakt oss på tips@bt.no