Han skriver rundt 300 meldinger per dag gjennom sms, imessage, facebook og tjenesten whatsapp, og bruker mobilen til å se på filmer, dele bilder, laste ned og høre på musikk og holde kontakten med familie og venner. Han har også 73 apper.

— Jeg har den alltid på meg. Den er med på trening, på sofaen, på jobb og på kjøkkenet. Den eneste gangen jeg ikke bruker den, er når jeg er sammen med andre. Da legger jeg den vekk, sier Richard Wiger.

Nylig ble han oppringt fra Telenor, med beskjed om at han var den privatkunden i Hordaland som brukte mest mobildata. Han ble også spurt om han kunne være med i et ekspertpanel med andre superbrukere fra hele Norge.

— Jeg fikk jo litt sjokk, og hadde aldri trodd at jeg brukte mobilen så mye, men nå skal jeg jobbe for å få mer data inkludert, sier han.

Bergensere tekster mest

Statistikk fra Telenor i forrige uke, viser at bergensere tekster mest i landet. Mens resten av Norge skriver litt over fem tekstmeldinger hver dag i snitt, er tallet på 14 og en halv melding i Bergen. Når det gjelder telefonsamtaler er ikke bergenserne like aktive. Her snakker vi halvparten så lenge som resten av befolkningen.

— Sms er jo en måte å gi kjappe og konsise meldinger. Når man snakker på telefon, blir det mye irrellevant prat. Jeg foretrekker å skrive meldinger, sier Wiger.

Tallene fra Telenor viser også at bergenserne begynner å tekste rundt klokken syv i hverdagene, og rundt klokken ni i helgene.

Mest meldinger sender vi mellom klokken tolv og seks. Mellom fem og seks om natten sender de færreste beskjeder. Da er det nesten helt dødt.

- Spennende samarbeid

Bjørn Ivar Moen, leder for Mobil i Telenor, synes det er spennende å høre hva superbrukere som Richard Wiger tenker om fremtidens mobiltjenester.

— Vi har tjenesteutviklere og ingeniører i toppsjiktet, men det er kundene som avgjør hvilke produkter og tjenester som vinner innpass i markedet. Derfor er det viktig for oss å være i dialog med kundene våre, og de mest avanserte mobilbrukerne sitter med en unik innsikt som er svært nyttig å lære av, sier Moen.

SUPERBRUKER: Ingen av Telenor sine kunder i Hordaland, bruker mobilen like mye som Richard Wiger. - Jeg har alltid mobilen med meg, sier han.
Privat
BERGENS MOBILDØGN: Slik går mobildøgnet i Bergen. Mest tekster vi midt på dagen.