Den ene mannen er 19 år og er dømt til fengsel i 2 år og 8 måneder. Det betyr at han må 2 år i fengsel. Den andre er to år eldre. Han er dømt til fengsel i 2 år, der 5 måneder blir betinget. Retten gjør deler av straffen betinget fordi begge mennene er unge.

— Det begynte å bli farlig

«Terskelen for å gripe til vold synes svært lav hos begge de tiltalte», slår retten fast.

Mennene er dømt for i fellesskap å ha begått vold mot to menn på Puddefjordsbroen 17. november 2013. De er også dømt for vold mot Gian Marco Mercado i januar 2014.

— Først slo de meg i ansiktet, så falt jeg plutselig på kne. Blodet sprutet, og det begynte å bli farlig. Jeg måtte komme meg bort, sa han da han vitnet i retten om angrepet i Sandbrogaten.

BT dekket rettssaken mot de to. På rekke og rad kom personer inn og fortalte hva de var blitt utsatt for. Mennene nektet straffskyld for det aller meste, men ble ikke trodd av retten.

Vurderer anke

19-åringen er også dømt for å ha skallet en mann på Fotballpuben. Han ble også funnet skyldig i å ha tatt kvelertak på en dørvakt på samme sted, i tillegg til vold mot en mann ved Den blå steinen i august 2013.

— Jeg var sykmeldt i åtte dager. Det verste er likevel følelsen av utrygghet. Jeg ser meg over skuldrene når jeg er ute på byen, sa offeret da han vitnet i retten.

I august i år ranet 19-åringen også en mann på Laksevåg, ifølge dommen. Offeret ble skallet og slått i ansiktet. Han ble liggende på gulvet og trampet i brystregionen. Gjenstander fra ham ble tatt, og politiet fant dem senere hos 19-åringen.

— Jeg er ikke kjent med dommen, sier Steinar B. Yndestad, forsvarer for 19-åringen.

21-åringens forsvarer er Kjetil Ottesen.

— Jeg har snakket kort med min klient på telefon hvor han er gjort kjent med hovedtrekkene i dommen. Han er uenig i rettens vurderinger av bevisene og han er misfornøyd med sluttresultatet. Han vil ta betenkningstid på spørsmålet om saken skal ankes inn for lagmannsretten eller ikke, sier han.

- Svært skremmende

21-åringen ble også funnet skyldig i å ha angrepet tre menn i Rosenbergsgaten 21. mars i år. Den ene ble slått i hodet med en brostein, slik at han måtte sy 17 sting. 21-åringen nektet for at han hadde gjort dette, men ble pekt ut av de tre i fotokonfrontasjon.

Politiet vitnet også i retten og sa at 21-åringen hadde vært på Torgallmenningen tidligere på kvelden og hadde klær som passet til beskrivelsen de tre ga av gjerningsmannen.

Retten mener det er nødvendig med en streng dom av flere grunner. Flere av angrepene har skjedd uprovosert og i fellesskap, og mennenes oppførsel må ha virket svært skremmende på de som har vært utsatt for disse forholdsvis brutale handlingene, heter det i dommen.