SISTE: Kommunikasjonsrågiver i NSB Persontog, Erik Lødding, bekrefter kl. 19.19 tirsdag at passasjerene nå er fraktet til Voss, hvor de som ønsker det blir fraktet videre mot Bergen eller andre steder.

— De ble fraktet med Flåmsbanen klokken 14.50 fra Aurland. Siden toglinjen mellom Voss og Bergen er stengt på grunn av ras, kjører vi nå busser i skytteltrafikk mellom Voss og Arna, sier Lødding.

Han forteller at transporten vil organiseres slik inntil Jernbaneverket har fått reparert linjen.

Helt stengt

Omtrent 400 passasjerer som var på vei med toget fra Oslo til Bergen har overnattet i Aurland natt til tirsdag. Grunnen er at Bergensbanen er stengt og at det har gått et ras mellom Aurland og Flåm.

Andreas Østereng er blant passasjerene som har overnattet i Aurland. De fikk beskjed om at de blir hentet av bussene klokken 10. Selv har han ovenattet på Aurland Fjordhotel.

— Vi har hatt det bra. Vi skal bli hentet av busser etterpå, men vet ikke hvilken vei vi blir kjørt, sier han.

Han forteller at toget stoppet på Geilo og at de skulle fortsette med buss derfra. Bussene kjørte tilbake til Gol og videre mot Aurland. Der var det gått et ras i veien og bussen måtte snu.

Vaktopertatør ved veitrafikksentralen i Sogn og Fjordane, Roger Hille, forteller at det er mange småras langs E16 mellom Fretheimstunnelen og Flenjatunnelen. Veien blir tidligst åpnet i ettermiddag.

— Det er helt stengt og det er ingen muligheter for omkjøring, sier han.

En stund til

Kommunikasjonsrådgiver i NSB, Janette Fagerli-Quaino, forteller at de har en plan for passasjerene, men at de ikke får tak i busser.

— Vi har en plan om at passasjerene skal kjøres med buss til Flåm og deretter med tog til Myrdal. Derfra videre til Voss med tog også buss til Bergen.

NSB forteller at passasjerene må vente på hotellet en stund til ettersom toget de skal være med ikke går fra Myrdal før 1556 i ettermiddag.

Kan ikke gjøre noe med det

Syv personer måtte tilbringe natten i resepsjonen på hotellet. En av disse var Katherine Leung fra Hong Kong. Hun forteller at hun synes hotellpersonalet har gjort en god jobb.

— De var hyggelige som åpner hotellet for oss, sier hun.

Hun forteller at det ikke var noen dårlig stemmning i repsjonen i natt.

— Det har gått fint, det er jo været som er dårlig og det er ikke noe å gjøre med det, sier hun.