At Høyre er det desidert største partiet blant Bergens fornemme i Fjellsiden og på Kalfaret er neppe valgets største bombe. Herman Friele og hans partifeller har solid støtte fra velgerne i egen valgkrets.

Da stemmene var talt opp sto Høyre igjen med 42 prosent, en fremgang på 6,0 prosentpoeng fra kommunevalget i 1999, men fremgangen er ikke mer enn 1,2 prosent fra stortingsvalget i 2001.

Arbeiderpartiet ender på 17,4 prosent i denne valgkretsen, det er en nedgang på 1,0 prosentpoeng fra kommunevalget for fire år siden, men faktisk en solid fremgang på 6,1 prosentpoeng fra riksvalget i 2001.

Fremskrittspartiet har ikke mye støtte i denne valgkretsen og stopper på en oppslutning på 7,5 prosent, en tilbakegang på 3,5 prosentpoeng. SV er tredje største parti i valgkretsen Haukeland skole med en oppslutning på 11,1 prosent (+3,8). RV taper 1,9 prosentpoeng og ender på 5,6.

Herman Friele kan juble over et meget godt valg, både i egen valgkrets, i Anne-Grete Strøm-Erichsen valgkrets og selvsagt i Bergen samlet sett.
Marit Hommedal/Scanpix