42-åringen er dømt til fengsel i ett år og åtte måneder, og må i tillegg betale 200.000 til statskassen. Men halliken hevder han ikke har fem flate øre, til tross for at prostitusjonsvirksomheten var svært lukrativ.

Fra høsten 2003 og frem til januar 2005 formidlet han, sammen med flere andre, 1700 jobber til prostituerte estiske kvinner i Bergen. Inntjeningen var på over 2,5 millioner kroner. Kvinnene fikk en tredel av pengene. Fortjenesten ble sendt til en bakmann i Estland, og 42-åringen hevder han bare beholdt 30.000 kroner selv.

Staten kan dermed trolig skyte en hvit pil etter pengene 42-åringen nå er dømt til å betale.

Organisert kriminalitet

En kamerat av mannen sitter fortsatt fengslet i Estland, siktet for å ha deltatt i sex-salget. 42-åringen hevder kameraten ikke har skaffet noen prostituerte, og at han bare var på besøk i Bergen i perioder.

Politiet tror derimot at mannen har spilt en langt viktigere rolle, og har bedt om at han blir utlevert.

42-åringen har innrømmet hallikvirksomheten, og fikk derfor en solid strafferabatt. I dommen heter det at straffen ville blitt over to års fengsel uten tilståelse.

Fornøyd med dommen

42-åringens forsvarer, advokat Rolf Knudsen, er fornøyd med dommen.

— I en fersk sak fra Trondheim fikk tiltalte to års fengsel, men der var det snakk om meget unge kvinner, flere av dem i tenårene. Slik er det ikke i denne saken. Det er heller ikke brukt vold eller tvang, sier Knudsen.

Fordi 42-åringen har deltatt i en «organisert, kriminell gruppe», rammes han av en paragraf som dobler strafferammen.

— Vi har få slike saker, og det er stor usikkerhet om straffenivået, sier politiadvokat Kaare Songstad. Han tror ikke påtalemyndigheten vil anke dommen.

— Tror dere på mannen når han sier han bare beholdt 30.000 av fortjenesten?

— Nei.