Mandag var mannen i Bergen tingrett. Der forklarte han seg om sexsalget som ble drevet fra hans leilighet i Michael Krohns gate. Politiet mener han drev hallikvirksomhet, blant annet ved at han betalte massasjeannonser for flere kvinner, samt telefonabonnement for dem.

— Annonsene hadde ingenting med min leilighet å gjøre. Det var annonser for massasje, som ble drevet på et helt annet sted, sier han til bt.no.

— Men jeg er jo ikke overrasket over at jeg ble dømt. Det var vel som forventet. Den der nystartede Exit-gruppen, eller hva de kaller den, må jo få noe å vise til, legger han til.

Må jeg sone, så må jeg sone, men hallik er jeg ikke.

- Er du ikke hallik, da?

— Nei. Og det er jo utrolig at retten dømmer meg til å betale 70.000 kroner, som jeg liksom skal ha tjent på virksomheten som ble drevet fra min leilighet. Jeg har jo ikke hatt 70.000 kroner i leieinntekter, og ikke visste jeg hva som foregikk i leiligheten, svarer han.

Den hallikdømte mannen mener politiet heller burde jakte på horekunder fremfor å lete etter huseiere som leier ut leiligheter. Nå vurderer han å anke saken.

— Dommen er ikke riktig, men samtidig bryr jeg meg ikke all verden. Må jeg sone, så må jeg sone, men hallik er jeg ikke.

Det har ikke lyktes bt.no å få kommentar fra mannens forsvarer.

Aktor la ned påstand om åtte måneder fengsel og inndragning av 100.000 kroner.

— Etterpåtalemyndighetens oppfatning burde straffen vært noe strengere, sierpolitiadvokat Rudolf Christoffersen.

— Prostitusjon er nedverdigende ogpersonlighetsskadende, og det er viktig at personer som profitterer på andresprostiusjon straffes strengt, sier Christoffersen.