— For oss er det en kjempeutfordring å flytte inn i Sartor Storsenter. Jeg tror vi vil øke oppslutningen markant i løpet av året, sier Willy Landro, en av lederne.

Tremorkirken er det originale navnet på den voksende nyskapningen av en kirke på Sotra. Med tilknytning til konservative Norsk Luthersk Misjonssamband har den vokst ut av bedehuset. Det er allerede femte gang kirken tar i bruk nye lokaler.

Trengsel fra første dag

— «Tremor» står for bevegelse. En drøm er blitt virkelighet. Nå innleder vi en ny tid og holder ikke lenger til i leide lokaler. Syv dager i uken kan vi holde åpent om vi vil. Mulighetene er store, sa kirkens gründer og leder Geir Morten Nilsen da han ønsket folk velkommen i går ettermiddag.

450 mennesker fylte den ominnredede møbelforretningen ved Sartor Storsenter. Så mange strømmet til at noen måtte henvises til TV-overføringen i underetasjen. Fortsetter veksten må menigheten snart på jakt etter nye lokaler igjen.

Lars Olav Karlsen fra «Heia Tufte» klippet snoren og åpnet kirken. Han er knyttet til Misjonssambandet i Oslo og følte seg stolt over oppdraget. Karlsen nevnte at åpning av kirkebygg ofte er forbeholdt Kongen. Han lurte på om han skulle stille i dress, men beholdt fotballjakken på.

— Å gå i kirken handler ikke om å være pen og pyntet, men å være seg selv, sa han som begrunnelse.

Himmelrike for barn

Tremorkirken kan minne om en karismatisk frimenighet. Et band med forsangere drar forsamlingen med i frisk lovsang, tonen er lett og kirkekaffen lang.

I går jublet barna mest. 20 minutter inn i møtet ble barna i alderen to til ni år tatt med til lekelandet «Jungelklubben». Med stjerner i øynene strømmet de til hoppeslott og labyrinter. Her er enkle labyrinter for de minste og litt mer avanserte for de eldste. Et eldorado for barn. Duploklosser, ishockeyspill og plastslott står også til disposisjon.

— Dette er jo midt i smørøyet for barna og vil utvilsomt fenge dem, sier Frode Skjold som ser etter to barn på snart fire og åtte år. Han har vært i Tremorkirken et par ganger før. I fremtiden er han redd barna vil dra han med hver søndag.

— Vi tar barn på alvor. Dette er noe de har gledet seg til. Mange vil nok ta venner med seg hit i fremtiden, tror Anne Kristine Wallace Turøy. Hun er selv en av barnelederne og har med seg barn på ett, syv og ti år.

I går fikk barna opp til ni år boltre seg i lekeland, mens de eldste var sammen med Lars Olav Karlsen fra «Heia Tufte». I fremtiden er det meningen at barna fra to til fem og fra seks til ni år skal skifte om å være i lekeland og samtale om en bibeltekst.

Ut til folket

— Å være kirke handler om å være der folk er og gå ut i verden med vårt budskap, sier generalsekretær Ola Tulluan i Misjonssambandets. Han var selv hovedtaler på åpningsmøtet i går og gleder seg over den unge kirken på Sotra.

— Misjonssambandets folk er på mange måter med i og en del av Den norske kirke. Er dere nå på vei ut av statskirken?

— Nei, vi har ingen konkrete planer om å gå ut og danne eget kirkesamfunn. Men vi følger situasjonen i kirken nøye. Vi kan få en utvikling i fremtiden med større fokus på lokalmenigheten.

Brekke, Eirik
Brekke, Eirik
Brekke, Eirik