— Situasjonen på hovedveiene rundt Bergen er tålig bra nå. Kun strekningen mellom Bergen og Voss er fremdeles islagt. Sideveiene er derimot fremdeles et stort problem, sier vaktoperatør Trude Lande ved Veitrafikksentralen til bt.no.

Det er ikke meldt om lange køer eller større ulykker i dag tidlig.

— Men det er fremdeles klinkis ute. Vi strør det remmer og tøy kan holde. Strøbilene våre er bemannet 24 timer i døgnet, sier en stresset Jan Hansen ved Bergen kommunes vaktsentral. Han har bange anelser for ettermiddagen, dersom værmeldingen slår til.

— Forholdene er noe bedre enn i går, hvor regnet vasket vekk alt saltet. Det var helt forferdelig. Dersom saltet får ligge en stund fremover, håper vi å få bukt med mesteparten av hålken. I ettermiddag er det imidlertid meldt mer nedbør. Da er det i så fall påý an igjen, sukker Hansen.

Kommunenes vaktsentral er nedringt både i går og i dag av folk som knapt kommer seg utenfor stuedøren på grunn av det glatte føret.

— Telefonen har vært rødglødende og det er jo forståelig at folk er fortvilet. Men vi gjør så godt vi kan, forsikrer Hansen.