Innehaveren Hafsa Haque kjøpte stedet på ettersommeren i fjor, men lokalene har vært renovert og pusset opp i fire måneder. Først i forrige uke var alt på plass, inkludert en egen avdeling med håndarbeid fra Bangladesh.

Halal-mat

Mange av rettene er med kjøtt og fugl slaktet på halal-vis, det vil si etter et spesielt muslimsk ritual som skal gjøre kjøttet «rent» for troende muslimer.

— Målet er at alt skal være halal-mat, men det er ikke så lett å få til foreløpig fordi halal-kjøtt koster mer enn «vanlig» kjøtt, sier Hafsa Haque.

Innehaveren er svært stolt, ikke bare av rettene hun serverer, men også av de håndlagede produktene hun har kjøpt i Bangladesh. Disse produktene, smykker av ferskvannsperler, broderte duker og sengetepper ønsker hun også å selge fra kafeen sin.

Håndbrodert

— De håndbroderte Katha-sengeteppene er laget i fellesskap av kvinner og unge jenter i Jamalpor-provinsen. Kvinnene samles gjerne i grupper når de skal lage disse produktene og det skaper en sosial tilhørighet. Folkene er gjerne fattige og arbeider på denne måten for å skaffe noen ekstra kroner. Men det tar gjerne et halvt år i lage ferdig et slikt sengeteppe, sier Hafsa Haque.

Rettene fra Bangladesh er spesielle og forholdsvis mildt krydret, passe for norske ganer. Biriani-rettene, som er nasjonal festmat i Bangladesh, er langt mildere på smak enn for eksempel i Pakistan. Men er det for mildt kan man jo gumle en grønn chili til!

FORNØYD: Studentene Ingeborg Engh (t.v.) fra Bærum og Nina Kindlistuen fra Lillehammer var godt fornøyd medmaten de fikk servert av innehaveren Hafsa Haque. FOTO: ATLE PEDERSEN