Du trodde kanskje at når Statens vegvesen setter opp skilt om at Håkonsgaten er stengt, så er gaten stengt. Det er ikke helt sant.

Riktignok blir Håkonsgaten stengt ved Sigurds gate fra mandag, men det vil bli skiltet omkjøring via Magnus Barfots gate, Neumannsgate og tilbake til Håkonsgaten via Vestre Torggate.

Disse sidegatene har langt mindre kapasitet enn Håkonsgaten, og Vegvesenet ønsker derfor at folk kjører via Nøstet, Dokken eller Nygårdshøydetunnelen i stedet.

Vegvesenet vil fortsette å stenge av kvartal for kvartal det halvannet året det vil ta å ruste opp Håkonsgaten. Etter hvert som arbeidslaget flytter seg nord og sørover i gaten vil nye sidegater tas i bruk til omkjøring.

Øyvind Andreassen, som er daglig leder i selskapet som driver Shell-stasjonen i Håkonsgaten, er kritisk til at skiltene forteller at gaten er stengt, mens deler av den vil være åpen.

Prosjektleder Asbjørn Valen i Statens vegvesen er enig i kritikken, og sier de i allerede i dag begynner arbeidet med å endre skiltene fra «stengt» til «stengt for gjennomkjøring».

Men uansett ordlyden på skiltene vil det altså ikke være forbudt å kjøre Håkonsgaten.

— Nei, vår skilt er bare informasjonsskilt. Det vil ikke vil bli skiltet noe forbud mot å kjøre inn i eller gjennom gater der det ikke er forbudt i dag, sier Valen.

VILLEDENDE SKILT: Vegvesenet vedgår at disse skiltene er misvisende, og vil endre dem til «stengt for gjennomkjøring». Men forbud mot gjennomkjøring via sidegatene blir det ikke. <p/> ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ<p/>