— Det var et stort tap for oss, og selvsagt størst for Håkon. Vovva har alltid vært der for han, og han sovner ikke uten tøyhunden i armene, sier pappa Torstein Øvretveit.

Nye Bilder 059.jpg

Det var etter bergensfamiliens ferieopphold ved Skallerup Seaside Resort ved Jammerbugten i Nordjylland at alarmen gikk på lørdag.Etter en sedvanlig pakkseanse i kjent stil for de fleste, oppdaget familien at Vovva var sporløst forsvunnet. Da var de allerede tilbake i Norge og Håkon på vei til sengs uten kosedyret.

Funnet på renseriet

Familien måtte handle lynraskt for at ikke sommerferien skulle utvikle seg til et mareritt. For niårige Håkon har Vovva alltid vært en trofast følgesvenn, og faren fryktet konsekvensene for familien.

— Det ble noen hektiske telefonsamtaler til hotellet, men vi fikk upåklagelig oppfølging, sier Øvretveit.

Hotellet fant derimot ikke Vovva blant de gjenglemte tingene, og ting så i utgangspunktet mørkt ut for Håkons kosedyr. Etter intens leting fra hotellpersonalet tok de kontakt med renseriet som mottar sengetøyet fra hotellet. Der snudde flaksen for familien.

Det viste seg at Vovva lå blant skittentøyet. Oppdagelsen kom i siste liten for kosebamsen, som kunne ha havnet i kokeriet sammen med resten av skittentøyet.

— Vi er sjeleglade for at hotellet handlet raskt og Vovva ble funnet i tide, sier Håkons pappa.

Sendt i posten

Hotellet sparte ikke på noe når kosedyret skal gjenforenes med familien. Vovva ble pakket godt ned og er sendt i posten til Norge (se video øverst i artikkelen).

BESTEVENNER: Håkon(9) og Vovva har alltid vært sengekamerater. - Håkon går aldri til sengs uten Vovva, forteller pappa Torstein Øvretveit.
Privat

— Nå som han vet Vovva er kommet til rette har Håkon blitt rolig igjen, forteller far.Familien håper på en snarlig retur av kosedyret for å bedre både Håkons og deres nattesøvn.

— Alle krysser fingrene for at Vovva er i Håkons hender på mandag, sier Øvretveit.

Lover gjenforeningsfest

Det var ikke første gang Vovva har forsvunnet fra Håkon, men aldri har de to vært så langt fra hverandre. Det merket flere enn ungutten som skulle sove.

— Det gikk nok verst ut over svigerforeldre mine, de ble virkelig bekymert. Det har gått en tåreskvett ja, sier pappa Øvretveit.

Hele familien gleder seg til gjenforeningen til uka.

— Det blir en skikkelig fest, lover han.