Randal sovnet inn sent søndag kveld etter en tids sykdom.

— Vi har mistet en markant og meget dyktig politiker i partiet vårt. Håkon har vært syk en tid, og vi har fulgt med ham i hans sykdom. Dessverre gikk det ikke rette veien, sier fylkesleder i Hordaland Høyre, Liv Kari Eskeland.

Håkon Randal var bosatt i Bømlo, og en markant skikkelse i Sunnhordland, men også i fylkespolitikken og på nasjonalt nivå.

Randal satt på Stortinget fra 1973 til 1985, og var medlem av både kirke- og undervisningskomiteen, fullmaktskomiteen, kommunal- og miljøvernkomiteen og utenriks- og konstitusjonskomiteen.

Mellom 1981 og 1985 var han første varapresident i Stortinget.

Fra 1980 til 1984 var Randal nestleder i Høyre. Deretter ble han utnevnt til fylkesmann i Hordaland, en stilling han hadde i 14 år, frem til pensjonering i 1998.

— Han har vært en høvding i partiet, og alltid vært der for oss som var ferskere enn ham. Han var en god venn, og har vist at det å ta vare på hverandre og være et menneske oppi det å drive politikk var viktig for ham, sier Eskeland.

Randal var aktiv i politikken helt frem til han ble syk. Han var med å etablere senior-Høyre i Bergen og Sunnhordland. Han spilte også en viktig rolle i senioruniversitetet på Bømlo, som han hevet til de store høyder med sitt unike kontaktnett.