• Det blir gøy å gå på diskotek. Vi skal ha vannkrig mot jentene. Da skriker de, forteller fotballguttene fra Austevoll Hai.

KIM EIKEFET

NICOLAY R. NICOLAYSEN (foto)

De unge haiene liker det våte element, spesielt når de kan få jentene til å skrike. Men pigghåer, det liker de ikke. Det er nemlig navnet på det andre Austevoll-laget på Voss.

— Pappa har fiskebåt, og vi har fått pigghåer i garnet. De er teite. Haiene er de kuleste, de er større enn alle de andre fiskene, smiler Erlend Moss Waage (10), og bryr seg ikke om at pigghåer også er en type haier.

Jaktet på jerv

Med fiskenavn har Austevolls gutter trukket vekk fra havet og inn på grønne fotballbaner på Voss. Jaktinstinktet er det ingenting å si på. Da Hai møtte Jerv fra Askøy ble det jaktet på mål fra start til slutt.

— Vi vant 6-2 mot Askøy Jerv, forteller Erlend, som tror at samarbeidet gjør laget bra.

Samtidig er haiene litt glade for at de ikke skal spille mot pigghåene.

— De er de verste motstanderne våre, de slo oss 9-2 i en kamp. Men vi vant 10-9 på trening, forteller guttene.

Haier sover tydeligvis lite. Guttene fra Austevoll har for mye annet å gjøre. Erlend, for eksempel, har med seg en mini-DVD-spiller.

— Jeg skal se på DVD når jeg legger meg, proklamerer han, og plutselig er han blitt en skikkelig populær hai som alle de andre vil være kompis med.

Blått hår

Foran matsalen ventet Ola Fjellhaug (12) og kompisene fra Follese Fotballklubb gutter 12 på å få komme inn til frokost.

— Det var hardt å sove. Luften gikk ut av luftmadrassen min mens jeg sov, forteller tolvåringen.

Med nyfarget, blått hår var han klar til både frokost og kamp.

— Han farget både badet, dusjen og soveposen sin blå også, flirer trener Frode Hansen, men forteller at Ola var flink til å tørke opp etter seg.

Inne i matsalen satt noen fornøyde gutter fra Vadmyra Blå og feiret seier med frokost.

— Fredag vant vi 10-0, og nå har vi vunnet 4-0. Trenerne har sagt at vi må løpe og ikke stoppe med ballen når vi skal skyte, bare klinke ballen inn i mål! forklarer Henrik Paasche (6 1/2).

Med både brunost og syltetøy på maten var han storfornøyd, og guttene fra Vadmyra prioriterte sunn mat fremfor snop. I alle fall en stund.

— Jeg skal kanskje kjøpe litt snop, innrømmer Henrik.

Liker kvinnfolk

På Voss ungdomsskule slappet noen gutter fra Apollo av i klasserommet sitt.

— Det hadde vært helt greit å sove her hvis jeg hadde fått pute, men den har pappa tatt, forteller Bjørnar Løland (10), som hadde glemt å ta med sin egen.

Litt heldig var han likevel. Bjørnar fikk sove på en kjempestor luftmadrass mens de fleste andre sov på tynne liggeunderlag rett på gulvet.

Apollo-guttene kan for øvrig avsløre at Bjørnars pappa, Runar, snorket masse. Dessuten liker de kvinnfolk.

— De beste kommer fra Bergen, er guttene enige om.

Ufrivillig bad

Friluftsbassenget på Voss er flittig besøkt under cupen. Rutsjing og stuping - eller kanskje mest hopping - er populært.

— Når du går inn i den varme dusjen og så hopper, da er det kaldt. Men det er kjempegøy, synes Sandra Mjøs Omdahl (12) fra Flaktveit.

Hun og Ragnhild Mjøs (11) diskuterte snopepriser med de lokale jentene Kjersti Leonard (11) og Christina Schølz (11) fra Palmafossen mens de badet.

I fjæren fikk lille Andreas Haugland Pedersen (3 1/2) seg et mer ufrivillig bad da han skulle kaste stein ut i vannet og ble litt for ivrig.

Og oppe i Hanguren satt familien Øien/Davidsen Raa og koste seg med lunsj, langt vekke fra Voss Cup-folkemengden.

— Pappa, er du redd? spurte Synne (5) da det svingte som verst på veien opp Hangursbanen.

Og selv om pappa Robert forsikret at han ikke var det, så var ikke Synne overbevist.

— Jeg tror han var litt redd, smiler hun og tar en stor bit av skillingsbollen sin.