Det var klokken 22.30 i går kveld en 40 år gammel mann kom kjørende i Høyanger sentrum. Han var på vei hjem fra arbeid i sin eldre Saab. Da han kjørte forbi en 21 år gammel haiker, men ikke tok ham med, sparket den berusete haikeren i bildøren.

— 40-åringen stoppet bilen og sjekket om bilen var skadet. Det oppsto en diskusjon omkring skaden på bilen. Etter en tid skallet haikeren til bilføreren. Sjåføren kleppet tak i haikeren og ved hjelp av øyenvitner til hendelsen, fikk han lagt 21-åringen i bakken til politiet kom, opplyser operasjonsleder Inge Værøy ved Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

Bilføreren, som er fra en nabokommune til Høyanger, måtte til lege for å sy noen sting i ansiktet. Haikeren er fra Høyanger og overnattet hos politiet.

— Mannen er avhørt, og vil fremstilt for varetektsfengsling i dag. Der må han svare for flere forhold han er siktet for. Episoden i går var utslagsgivende for at vi ber om varetektsfengsling i dag, forteller politibetjent Asgeir Rødland ved Høyanger lensmannskontor til bt.no.