En delt nominasjonskomité har foreslått Gunnar Bakke på førsteplass på Hordaland Frps stortingsliste. Gjermund Hagesæter er foreslått på femteplass. Dermed har kulturbyråd Gunnar Bakke vunnet første runde i den spennende nominasjonskampen i Hordaland Frp.

Men Gjermund Hagesæter er på ingen måte ute av kampen. På søndagens nominasjonsmøte ville tre av medlemmene ha Hagesæter på topp. Komiteen var for øvrig ikke fulltallig, med åtte av ni medlemmer til stede på møtet.

Vant i lokallagene

På de neste plassene foreslo flertallet ordfører Helge Andre Njåstad fra Austevoll, stortingsrepresentant Laila Reiertsen fra Os og Torkill Åmland fra Bergen.

Etter at stortingsrepresentantene Arne Sortevik og Karin Woldseth meldte fra om at de ikke ville ta gjenvalg, har nominasjonskampen i Hordaland blitt langt mer åpen. Partiet ligger i øyeblikket an til å få to representanter fra Hordaland, ned fra dagens fire, noe som også vi bidra til å gjøre kampen tøffere.

Da nominasjonskomiteen samlet seg søndag, hadde de fått innspill fra 13 lokallag. Stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter var foreslått på førsteplass av lokallagene i Lindås, Mæland, Austheim, Radøy, Masfjorden og Fusa kommune. I tillegg var han foreslått på førsteplass i Fjell lokallag, men her delte han plassen med Helge André Njåstad.

Os støtte Bakke

Njåstad var foreslått øverst i hjemkommunen Austevoll og i lokallagene i Osterøy, Sund og Fedje. Foruten den delte førsteplassen i Fjell, delte Njåstad også førsteplassen i Askøy med Gunnar Bakke.

Bakke er foreslått på førsteplass i Bergen og Os. De to kommunene har flest delegater på Frps nominasjonsmøte, og slik sett er støtten derfra meget viktig. Men stemmene til delegatene fra disse to kommunelagene er langt fra tilstrekkelig for å sikre Bakke førsteplassen.

Nå går listeforslaget fra nominasjonskomiteen ut til lokallagene for uttalelse. Hordaland Frp holder nominasjonsmøte 8. desember.