INGUNN RØREN

Rett bortenfor hadde 13-åringens 14 år gamle venninne samleie med en annen voksen mann. Også 14-åringen var sterkt beruset. Dette skjedde i november 2001, og hendelsen har i ettertid ført til store problemer for de involverte.

Tenåringsjentene møtte en mann i 20-årene, som inviterte dem med seg til et hybelhus i Bergen for å drikke sprit. Jentene ble med, og på hybelhuset traff de også mannens 21 år gamle kamerat.

Jentene gikk fra hybelhuset, men møtte de to mennene igjen tilfeldig like etterpå. Sammen gikk de til en barneskole, der den ene av jentene var elev. Utenfor skolen hadde de voksne kameratene samleie med jentene. Jentene skal på dette tidspunktet ha vært så beruset at de hadde problemer med å stå oppreist.

Samme kveld, da de berusede jentene kom hjem, varslet moren til 14-åringen politiet. Mennene ble pågrepet da de kom hjem til hybelhuset. Begge mennene erkjente straffskyld for å ha hatt samleie med mindreårige.

Saken mot mannen som hadde samleie med 14-åringen skulle ha vært oppe for forhørsretten, men mannen møtte ikke opp. De siste to månedene har det vært pågripelsesordre på ham, uten at politiet har klart å få tak i ham.

Den nå 22 år gamle mannen som hadde samleie med 13-åringen, møtte i Bergen tingrett onsdag. Han er tiltalt for å ha hatt samleie med et barn under 14 år, og erkjente straffskyld. 22-åringen innrømmet i retten at han burde ha skjønt at jenten ikke var 16 år, slik hun sa. Av mannens forklaring kom det frem at han hadde møtt jenten omtrent et kvarter før samleiet, og at de to knapt hadde vekslet et ord.

13-åringen har hatt store problemer etter samleiet, blant annet fordi hun er blitt mobbet av andre barn. Hun føler at 22-åringen utnyttet hennes beruselse. Tiltalte måtte forlate retten da jenten forklarte seg.

Rettssaken mot mannen fortsetter torsdag. Det vil bli lagt ned påstand om at han betaler oppreisning til jenten begrenset oppad til 70.000 kroner. Minstestraffen for sex med barn under 14 år er to års fengsel.