28-åringen ble kjent med den ene jenten, som nå er 19 år gammel, sommeren 2003. Jenten var da 15 år. 28-åringen fortalte jenten at han var 18 år, og jenten oppgir at hun ble forelsket i ham. Hun ønsket at de skulle være kjærester, men han ønsket kun et seksuelt forhold. De hadde ubeskyttet sex jevnlig frem til forholdet ble avsluttet etter at jenten hadde fylt 16 år.

Retten fester ikke lit til 28-åringens forklaring om at han ikke hadde samleie med jenten før etter at hun hadde fylt 16.

— Utnyttet jentene

Den andre mindreårige jenten ble 28-åringen kjent med sommeren 2005, da jenten var 15 år. Til henne oppga han å være 20 år gammel. De ble etter hvert kjærester, og hadde regelmessig sex når de møttes uten at det ble brukt prevensjon. Forholdet ble avsluttet etter rundt syv måneder, da jenten oppdaget 28-åringens riktige alder.

Retten fester heller ikke i dette tilfellet lit til 28-åringens forklaring om at de ventet med å ha sex til etter at jenten hadde hatt sin 16-årsdag.

Det blir av retten sett på som straffskjerpende at 28-åringen bevisst løy på alderen for å oppnå kontakt med jentene, og at han heller ikke innrømte sin korrekte alder etter at de var blitt venner eller kjærester. Dette gir forholdene preg av utnyttelse, ifølge retten.

40.000 i oppreisning

Retten ser det også som skjerpende at det ikke i noen av tilfellene ble brukt prevensjon. 28-åringen utsatte dermed jentene både for smittefare og for risiko om uønsket graviditet.

Bergen tingrett dømmer derfor mannen til 90 dagers fengsel, hvorav 30 dager er gjort betinget på grunn av lang saksbehandlingstid. Han må i tillegg betale 20.000 kroner i oppreisning til hver av jentene og 4000 kroner i saksomkostninger.