Uken etter dro han etter henne til Bergen for mer sex.

Statsadvokatene i Hordaland har nå tiltalt den nå 37 år gamle Oslo-mannen for ved tre tilfeller å ha hatt samleie med jenten. Saken kommer opp i Bergen tingrett i juni. Tiltalte nekter straffskyld fordi han påstår de to var forelsket i hverandre.

— Han har erkjent alle de faktiske forhold, men nekter skyld blant annet fordi han mener det var et gjensidig kjærlighetsforhold mellom de to, sier mannens forvarer, advokat Leidulv Digernes.

Dro til Bergen og hadde sex

Mannen, som er tidligere ustraffet og nå lever i et parforhold, møtte 12-åringen på såkalt prateside på internett en tid før overgrepene skal ha skjedd. Deres første møte fant sted ved juletider i 1997.

Jenten og hennes familie bodde på et hotell i Oslo, og hun hadde på forhånd fortalt tiltalte hvilket hotell hun skulle bo på. Mannen leide da rom samme sted og hadde sex med henne.

Bare halvannen uke senere dro han til Bergen, hvor jenten da bodde. Tiltalte skal ha hatt en legitim grunn til å dra til Bergen, men lot ikke sjansen gå fra seg til igjen å ha samleie med 12-åringen to dager på rad.

De to skal ha skrevet brev til hverandre i tiden både før og etter den seksuelle kontakten.

Anmeldte etter tre år

Jenten og hennes foreldre anmeldte forholdene til politiet i Sogn først i desember 2000, og saken ble en kasteball mellom politidistriktene Sogn, Oslo og Bergen.

Advokat Jan Tollefsen er bistandsadvokat for jenten, som nå er 16 år gammel. Han nærmest fnyser av tiltaltes påstander om at et gjensidig kjærlighetsforhold skal frita for straffansvar.

— Selv dersom også min klient mente at det var ekte kjærlighet mellom de to, ville det være fullstendig uvesentlig for saken. Det faller på sin egen urimelighet at en 12-åring skal være i stand til å vurdere slike følelser på lik linje med en voksen person, sier Tollefsen.