— Vi har ikke forsøkt oss på noen rekonstruksjon, så vi vet ikke helt hvordan de fikk dette til, humrer politiførstebetjent Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon, etter at en patrulje fra stasjonen tok et par på fersken i en noe opphetet situasjon.

Paret i bilen som patruljen forfulgte drev nemlig svært private aktiviteter – i fart.

Hendelsen som har gitt Laksevåg-politiet et hett samtaleemne, fant sted natt til mandag, skriver Sydvesten.

Fikk tips

Politiet fikk meldinger fra trafikanter som mente en bil på veien fra Loddefjord til Sotra kjørte noe vinglete og med varierende hastighet.

– En patrulje la seg på hjul, og tok bilen igjen på vestsiden av Kolltveittunnelen. Der skrudde de på blålyset, men bilen stoppet ikke. Derimot fortsatte den med den noe ustadige kjøringen. Deretter snudde den og kjørte mot Bergen igjen, fortsatt vinglete, sier Salvesen til bt.no.

Om paret hadde et sterkt ønske om å få fullført det hadde startet sier historien ingenting om. Politipatruljen ble i hvert fall liggende bak bilen en god stund før den til slutt stoppet.

– Mens de kjørte, observerte betjentene at det var en god del aktivitet i bilen, sier Salvesen.

Da de kom fram til bilen, så betjentene at begge seteryggene i forsetet var lagt helt ned. Bilføreren la straks kortene på bordet, og innrømmet at han og samboeren ikke hadde klart å stagge lystene til bilen sto stille.

– Han erkjente at de hadde gjort et lite forsøk med sex i bilen. Da betjentene forsøkte å spørre mer, ønsket han ikke å utbrodere det så mye. Men det er kanskje naturlig, sier politiførstebetjenten.

- Alvorlig

Selv om episoden har vært fornøyelig for de involverte politifolkene, understreker Salvesen at saken også har en mer alvorlig side.

– Dette kan jo være svært farlig. Paret konsentrerte seg om noe helt annet enn veien og trafikken, og da kan det lett gå utover andre trafikanter. Vi er veldig glad for at observante trafikanter meldte fra, sier Salvesen.

Om samboerparet kanskje var godt fornøyde mens kjøreturen var på sitt heteste, er det mulig konsekvensene av hyrdestunden ble alvorligere enn de hadde forutsett. Mannens førerkort ble nemlig inndratt etter den noe uforsvarlige kjøringen. Det er også tatt utvidet blodprøve av ham for å slå fast hvorvidt han var påvirket av rusmidler under akten.