Sagaen om kommunens dusjtilbud til de hjemløse tok nok en vending i dag, etter at byårdet tirsdag i forrige uke vedtok at de kan få dusje på Strax-huset — kommunens tilbud for rusavhengige.

Sosialbyråd Lisbeth Iversen fortalte dagen etter at dette ikke bare inkluderte hovedkontoret på Damsgård. Strax-huset har aktiviteter flere steder i byen. Iversen selv pekte blant annet på LAR-kontoret i Håkonsgaten i Bergen sentrum.

Inspeksjon ble avlyst

Men da to opposisjonspolitikere ønsket å inspisere kontoret i dag, ble møtet avlyst. Etterpå ble en av dem, gruppeleder Erlend Horn i Venstre, oppringt av Iversens rådgiver.

— Han fortalte at Håkongsgaten ikke lenger er et alternativ. De har innsett at det ikke er noen dusj der, sier Horn.

Ingen dusj

Rådgiveren, Tor Andrè Ljosland, bekrefter at LAR-kontoret i Håkonsgaten ikke lenger er aktuelt.

— De har ikke noen dusj som kan brukes til den typen ting, sier han.

- Hva type dusj har de da?

— Jeg forstod at de har en type vask med dusjtilheng på, men det er ikke en aktuell plassering.

- Hvilke alternativ gjenstår da, bortsett fra Damsgård?

— Byrådet jobber med en avklaring frem mot bystyremøtet onsdag, sier han.

- Mye forvirring

— Det er veldig tydelig at det er veldig mye forvirring fra byrådets side i denne saken, sier Venstres gruppeleder Horn.

De mener fremdeles Iversens opprinnelige forslag om å la dem dusje i Sentralbadet er det beste, men det ble kontant avvist av byrådspartnerne Høyre og Frp.

— For oss viser dette at avgjørelsene her skjer på løpende bånd uten at de er godt nok fundert, sier Siw-Anita Lien (Ap), som leder Komite for helse og omsorg.

Hun mener Iversen lanserte ideen om LAR-kontoret i Håkonsgaten på komitemøtet i forrige uke, etter det ble klart at ansatte og brukere av Strax-huset på Damsgård var kritiske til at de hjemløse skal dit.

Lien og Horn vil besøke LAR-kontoret i Håkonsgaten i morgen, fredag, selv om det nå er klart at kontoret er relativt dusjfritt.