Listen over tyvgodset som ble funnet i et hus i Grimseidveien i mars er lang og sammensatt. Politiet pågrep mennene da de kom krypende ut fra en bod.

Huset var fullt av ymse verktøy og maskiner, bildekk, falske bilskilt, dykkerutstyr, ski og skøyter, samt en barnevogn og en heismotor (!) på 260 kilo.

Flere av gjenstandene hadde fått skrapt bort serienummer og så ut til å være klargjort for transport.

Trygve Ritland, politiadvokat ved Bergen Sør politistasjon, uttalte til bt.no i juli at huset fremsto som et depot.

Fengsel i 21 måneder

Nå er de to 36-åringene dømt til ett år og ni måneder i fengsel av Bergen tingrett.

De er dømt for grovt heleri og for brudd på våpenloven «for å ha innehatt elektrosjokkvåpen, pepperspray, batangakniver og slosshansker uten aktverdig formål» og for å ha ervervet skytevåpen uten politimesterens tillatelse. Også alkoholloven har de brutt ved å ha oppbevart ca. 370 liter hjemmebrent sprit. «Overtredelsen ansees som særlig grov idet det legges særlig vekt på at overtredelsen har stort omfang», heter det i dommen

Politiet ba om hjelp

Etter at de to ble pågrepet, ba Fana-politiet om publikums hjelp til å finne eierne av tyvgodset, og arrangerte visning i kjelleren på politihuset.

Da saken ble behandlet i rettssalen denne uken, var flere av gjenstandene identifisert som stjålet fra biler, arbeidsplasser, garasjer, byggeplasser og privatboliger i perioden 2010 til 2013. Varene antas å ha en verdi på over 650.000 kroner.

Ifølge en av de tiltalte skal det ha bodd opp til ti arbeidere i boligen samtidig. I retten hevdet han at verktøyet lå igjen som betaling for husleie og noe stammet fra arbeidere som var hjemme på ferie. Det trodde ikke retten på.

Begge mennene har tidligere vært straffeforfulgt i Litauen.

kombo.jpg