I tillegg til fengselsstraffen må mennene betale 200.000 kroner til statskassen.

De tre hardingene ble pågrepet sommeren 2006. Politiet hadde hatt mistanke om at mennene drev med omfattende narkotikasalg i Odda og avlyttet mobiltelefonene deres før pågripelsen.

100.000 i kontanter

Samme dag ransaket politiet boligene til to av mennene. Der fant de blant annet 59 gram amfetamin, ecstasy og over 100.000 kroner i kontanter.

Mennene er 30, 28 og 22 år gamle. Den eldste av dem har forklart at han begynte med narkotikasalget i en periode han var arbeidsledig. 30-åringen var også tung rusmisbruker. Stoffet ble kjøpt i Oslo, der han var på tur sammen med de to andre tiltalte i saken. Retten mener de kjøpte en kilo amfetamin på hver tur.

Markedsføringen av stoffet i Odda gikk via jungeltelegrafen. Den eldste av mennene hadde også flere kontakter i rusmiljøet gjennom sitt eget misbruk.

Brukte norgesglass

Amfetaminen ble oppbevart hjemme hos 22-åringen. Ifølge sin egen forklaring gjorde han dette for å hjelpe den 30 år gamle kameraten sin, og han forklarte til politiet at han aldri trodde at han skulle ble innblandet i noen straffesak.

Stoffet ble lagt i poser i et norgesglass som ble gjemt i 22-åringens geitebu. Han gjemte også penger for 30-åringen når han ba om det.

28-åringen nektet for å ha hatt befatning med amfetaminen, men ble ikke trodd av retten. Dermed ble alle de tre mennene dømt for kjøp og oppbevaring av to kilo amfetamin og fikk fengselsstraffer mellom tre år og fire år og tre måneder.