Besetningen på hotellet reagerte på mannen og varslet politiet. Da de kom lørdag morgen, fant de kokain på hotellrommet. I mannens lomme lå 55.500 kroner. Han ble pågrepet.

Fikk rabatt

Tirsdag ble amerikaneren fremstilt i Bergen tingrett, der han valgte å ta en såkalt tilståelsesdom. Han ble dømt for oppbevaring av narkotika og innrømmet også at pengene stammet fra narkotikaomsetning.

«Selv om siktede er pågrepet på fersk gjerning både når det gjelder oppbevaring av kokain og en betydelig sum penger som stammer fra narkotikaomsetning», mener retten at tilståelsen åpenbart har gjort det enklere å dømme ham. Derfor får han strafferabatt. I utgangspunktet var 60 dager ubetinget fengsel passende straff, men på grunn av tilståelsen dømmes mannen til 45 dager fengsel.

— Vil bli ferdig

— Det er klart at vi kunne ha etterforsket dypere i denne saken, men det må veies opp mot ressursbruken. Det viktigste var å få inndratt pengene som stammer fra narkotikasalg, sier politiadvokat Per Johan Askevold ved Bergen Sør politistasjon.

— Han tilsto, tok sin dom og sa han ville bli ferdig med saken, sier forsvarer Jostein Alvheim.

I tillegg til fengselsstraffen, ble pengene inndratt.