Han gikk da på Sandgotna ungdomsskole i Loddefjord og hadde trial i valgfag på skolen. Solheim gikk da i syvende klasse i skoleåret 1991-1992. 55-åringen var tilknyttet trialklubben i Loddefjord.

Les også: Pekt ut på bilder

– Vi kom i kontakt med ham da vi kjørte terrengsykkel og etter hvert ble han min støttekontakt, slik at jeg kunne få kjøre trial også på fritiden. Vi var også ute og spiste pizza sammen med flere andre i klubben, forteller Solheim.

– Klapp på skulderen

Den siktede 55-åringen skal også ha hatt tett kontakt med andre unge gutter i alderen 13-15 år, som hadde trial som valgfag. Noen av dem skal ha jobbet i firmaet hans etterpå.

– Jeg ble rimelig overrasket da jeg hørte at det var han som var tatt. Jeg har ikke visst om dette før nå. Han klappet meg på skulderen når vi gjorde det bra med terrengkjøringen, men det var ikke mer enn det. Han gjorde aldri noen tilnærmelser overfor meg og jeg hørte aldri noen rykter om at han likte gutter, sier Solheim.

Etter et halvt års tid ønsket han ikke lenger å ha 55-åringen som støttekontakt. Grunnen var at 55-åringen ikke hadde tid til å møte ham.

– Jeg ba om en annen støttekontakt, fordi han alltid var så travelt opptatt. Han hadde aldri tid til å møte meg, og ringte for å avlyse avtalene våre. Jeg syntes jeg ikke lenger at det var noe vits i, sier Solheim.

29-åringen bodde den gang hos sin mormor. Der ble de enige om at 55-åringen skulle slutte som støttekontakt.

Ungdomsengasjert

Han har ikke noe negativt å si om 55-åringen, selv om han tar sterkt avstand fra overgrepene.

– Jeg oppfattet 55-åringen som veldig ungdomsengasjert. Vi visste at han hadde mye penger og kjørte rundt i fancy biler. En gang var vi med og hentet en Porsche han hadde kjøpt seg. Den solgte han videre kort tid etterpå, forteller Solheim.

SJOKKERT: Jahn-Magne Solheim hadde den siktede Lommemannen som støttekontakt. Han har bare positivt å si om 55-åringen. FOTO: HAAKON NORDVIK
Haakon Nordvik