— Det er grunn til å tro at det finnes enda flere våpen, sier politiinspektør Kjetil Kvalvik i Hordaland politidistrikt til BT.

Politiet begrunner mistanken i opplysninger de har fått i saken, og deres kjennskap til mannens livslange lidenskapelige interesse for våpen.

— Vi har så langt ikke foretatt ytterligere undersøkelser. Det kan derimot bli aktuelt, sier Kvalvik.

Finner ikke eierne

Siden de enorme beslaget ble gjort i romjulen i fjor har politiet forsøkt å spore tilbake våpnene. De fleste tror politiet mannen har skaffet seg mens han hadde lisens til å samle på våpen. Den lisensen ble han fratatt i oktober i fjor. Han skal også ha en tidligere karriere i Forsvaret bak seg.

— Det spesielle er at ingen av numrene på våpnene stemmer overens med det som er registrert som lovlige våpen, sier Kvalvik.

— Er det grunn til å frykte at våpen har havnet i kriminelles hender?

— Det vet vi ikke noe om, men kan heller ikke utelukke det. Det var nok mange som visste om våpensamlingen til mannen, og huset sto som oftest åpent selv om han var bortreist, sier Kvalvik.

Lå helt usikret

Selv har den våpengale mannen ikke greid, eller villet, gjøre rede for hvor mange våpen han egentlig har hatt. Ikke er det sikkert at han har den totale oversikten heller.

Da politiet ransaket boligen hans 3. juledag i fjor fant de enorme mengdene med ammunisjon usikret. Det var våpen overalt i bolighuset til mannen. Eksperter har opplyst at skadene ville blitt enorme dersom ammunisjonen hadde gått av.

Nå er den våpengale karen i 50-årene dømt til ett års fengsel, hvor halvparten av straffen er gjort betinget.

Dommen omfatter langt mer enn oppbevaring av de enorme mengdene med ulovlige våpen og ammunisjon.

Mannen er også funnet skyldig i blotting og seksuell trakassering overfor mindreårige jenter og kvinnelige taxisjåfører på hjemstedet. Det virker som om han har vært en stor plage for flere i nærområdet, i hovedsak når han har vært påvirket av alkohol.

Stort farepotensial

Retten mener bruddene på våpenloven er de mest alvorlige forholdene. Ikke minst ettersom mannen har slitt med sin psykiske helse og alkoholproblemer. At han i denne perioden har hatt så lett tilgang til enorme mengder våpen og ammunisjon, mener retten er bekymringsfullt og utgjorde et stort farepotensial.

Mannen nektet i retten straffskyld. Når det gjelder blottingen og sex-trakasseringen, skyldte mannen på at han var beruset og ikke husket noe av det som hadde skjedd.

SJOKKFUNN: Politiet trodde ikke det de så da de tok seg inn i boligen til mannen i Kvinnherad. Her fant de nærmere 1,5 tonn med ammunisjon, 25 våpen og en mengde våpendeler som mannen ikke hadde tillatelse til å ha. <br/>(FOTO: POLITIET)