Heroinpartiet er et av de større som noensinne er beslaglagt i Bergen, og fordi det dreier seg om så store mengder heroin kan mennene få opptil 21 års fengsel.

Etter lengre tids spaning slo politiet i januar til mot en leilighet i Laksevåg, der en 39 år gammel mann av irakisk opprinnelse hadde bodd en periode. I leiligheten ble det funnet 927 gram heroin.

Politiet ransaket også leiligheten til en 44 år gammel iraker som delvis bodde i 39-åringens leilighet, og delvis i en leilighet han leide i Ytrebygda. I denne leiligheten ble det funnet 491 gram heroin.

— Vi vet foreløpig ikke hvor heroinen kom fra, sier statsadvokat Gert Johan Kjelby, som er aktor i saken mot de to mennene. 90 000 kroner i kontanter

Politiet beslagla også 90.000 kroner i kontanter, og mener at mennene hadde solgt heroin for dette beløpet før de ble tatt.

Den ene av mennene har vært i Norge en periode, mens den andre nettopp hadde kommet til landet da heroinpartiet ble oppdaget. Begge mennene har sittet i varetekt siden januar. 39-åringen erkjenner delvis de faktiske forhold, mens 44-åringen har vært svært lite snakkesalig i avhør.

39-åringen er også tiltalt for å ha kjøpt til sammen 25 gram heroin høsten 2000, og for å ha kjørt bil mens han var påvirket av heroin, kokain og morfin. Han må også svare for å ha kjøpt et haglgevær og 219 patroner når saken skal opp for Bergen byrett.

44-åringen er i tillegg til oppbevaring av 1,4 kilo heroin tiltalt for å ha solgt åtte gram heroin, og for å ha kjøpt mindre mengder hasj.