Bergen tingrett har dømt mannen til samfunnsstraff i 420 timer selv om tilsvarende forbrytelser kvalifiserer til fengsel i litt over tre år.

Årsaken til den milde dommen er at 30-åringen har kommet seg ut av rusmiljøet og er godt i gang med skolegang. Retten mener at en fengselsstraff kunne ha ødelagt rehabiliteringen mannen gjennomfører.

Lot seg friste

Det var i begynnelsen av mai 2004 at 30-åringen lot seg friste til å tjene raske penger. Han hadde økonomiske problemer og skulle få 20.000 kroner dersom han tok i mot 10 kilo hasj fra en kurer og oppbevarte stoffet.

Mannen overtok hasjen samt et halvt kilo amfetamin. Deretter låste han seg inn i leiligheten til en kamerat og la bagen med stoffet der.

Etter en stund fikk tiltalte en større sum penger av mannen som hadde gitt ham oppdraget. Mannen fortalte at dette var penger han hadde fått av folk som skulle kjøpe hasj. Etter dette hadde 30-åringen nesten en halv million kroner liggende hjemme hos seg.

Mannen ble pågrepet på Det Akademiske Kvarter natt til 17.mai etter at politiet hadde beslaglagt narkotikaen. Han erkjente umiddelbart det han hadde gjort.