En helt sort side med et rødt og blødende dødninghode, og teksten «Mafia hacking team,» er hva man ble møtt med hvis man forsøkte å klikke seg inn på Bergen Høyres hovedside bergen.hoyre.no og ambisjonerforbergen.no.

– Begge disse sidene er viktige for Bergen Høyre. Jeg fikk telefon grytidlig i dag morges og dette er helt tydelig gjort natt til lørdag, sier en oppgitt Bergen Høyre-leder Torbjørn Hansen til NTB lørdag ettermiddag.

– Underlig

Bergen Høyre har det siste halvåret blitt kraftig angrepet av falske leserinnlegg i avisene i Bergen. Hansen beskylder ingen, men har likevel antydet at noen i Arbeiderpartiet i Bergen kan stå bak innleggene på grunn av innleggenes form og innhold.

– Jeg har ikke lyst til å plassere beskyldninger noen steder, men det er underlig at det skjer mot en lokalforening. Det må være noen hackere som tilfeldigvis har fått noe imot Bergen Høyre i juli, nå rett før kommunevalget. Vi vet at hackere har gått løs på organisasjoner som har brukt betydelig større ressurser på IT-siden enn det vi har. Det er vanskelig for et lite lokalparti å gardere seg mot slike angrep, sier Torbjørn Hansen.

Vurderer anmeldelse

Nettsidene var oppe igjen allerede i 16-tiden lørdag ettermiddag, men lederen i Bergen Høyre forteller at lokalpartiet uansett vurderer å anmelde hackingen til politiet.

– Det er noe vi ikke har tatt stilling til ennå, men jeg ser ikke bort fra at vi på prinsipielt grunnlag går til anmeldelse, sier Hansen, som synes det er både underlig og utidig at Bergen Høyre blir angrepet av en tilsynelatende internasjonal aktør.