Kronprinsparet innledet sitt tre dager lange besøk i Hordaland da de ankom Voss tirsdag morgen. Kronprinsen kom med den smigrende karakteristikken av lokalbefolkningen under sin tale på Voss friluftsscene ved 10.30-tiden.

Kronprins Haakon trakk frem mot og styrke som typiske vossing-egenskaper da han talte til et tusentall av dem på Voss i dag.

Kronprinsen kom med den smigrende karakteristikken av lokalbefolkningen under sin tale på Voss friluftsscene ved 10.30-tiden.

— Det gjorde stort inntrykk på oss da Kari Traa, Egil Gjelland og Kristen Skjeldal kunne reise hjem med tre gullmedaljer i bagasjen etter vinter-OL i Salt Lake City. Der fremviste de egenskaper som kanskje er typiske for innbyggerne her: mot, dristighet, fysisk styrke og ypperlig teknikk, sa kronprins Haakon.

I talen la han også vekt på den vakre naturen i området.

— Da vi kom hit med toget, husket vi hvorfor vi hadde gledet oss slik til å komme hit til Voss, med ville, vakre fjorder og fjelldaler, sa han.

I barnehagen

I forbindelse med kulturarrangementet på Voss friluftsscene fikk Haakon og Mette-Marit se et ridende vossabryllup og flere musikale innslag. På Voss har det også blitt tid til en tur i Vangskyrkja og Voss barnehage, der Haakon og Mette-Marit så ut til å storkose seg med ungene. Haakon ga barna fart på dissene, og ble nok en populær mann blant de små.

Velkomsten

Tidligere på dagen, klokken 09.00, tok om lag 300 feststemte vossinger imot Haakon og Mette-Marit på Voss stasjon.

KNUT STRAND

Skolebarn viftet med norske flagg og tyske tv-folk sto parat da paret steg ned fra NSBs kongevogn. Dermed var tre dagers kongelig besøk i Hordaland i gang.

Mette-Marit med sleng

Kronprinsen, iført stripete grå dress, fikk blomster av en bunadskledd småjente, Kaja Magnussen Lydro. Mette-Marit fikk en bukett fra en liten gutt. Prinsessen hadde på seg en lys rosa jakke og tilhørende kremhvit bukse med lett sleng i leggene.

Ellers hadde selvsagt også representanter for det offisielle Voss og Hordaland møtte frem for å motta de celebre gjestene: regiondirektør Truls Hegrenæs fra Jernbaneverket, fylkesmann Svein Alsaker, Voss-ordfører Bjørn Christensen og politimester Vidar Refvik.

Sol

Det var tirsdag morgen overskyet på Voss, med fare for regn, og det blåste friskt. Ved 11-tiden hadde imidlertid solen trengt gjennom skylaget. Kronprinsparet blir på Voss til klokken 14.15 tirsdag. Da går turen videre til Øystese.