Det var fergestrekningen Hatvik-Venjaneset som ble berørt av grunnstøtingen. Etter at "MF Eidfjord" tok seg til land for egen maskin ca. kl. 21.50 stoppet rutetilbudet.

— Vi fikk ingen informasjon og satt bom fast på Venjaneset i to og en halv time. Alternativet var å bruke 3 timer på å kjøre om Norheimsund, raser passasjer Bjørn Johannessen.

Kjørte uten passasjerer

Med småbarn i bilen ble ventetiden lang. Johannessen tok kontakt med både politiet og mannskapet på den skadde båten uten å bli klokere av den grunn.

— Informasjonen var elendig! Først over to timer etter rutetid gikk båten. Den skadde fergen kom jo i land kl. 21.50, så de hadde rimelig med tid til å informere! konkluderer Johannessen.

Like før midnatt oppdaget Johannessen at fergen "MF Hordaland" satte seg i bevegelse fra opplagskaien uten å ta med de ventende bilene.

Informasjonssjef Arild Sondre Sekse legger seg langflat for kritikken fra passasjerene.

— Hvis dette er riktig, er det totalt uholdbart. Alle våre passasjerer har krav på informasjon. Det er ikke vanskelig å få til, og det er noe vi jobber kontinuerlig med. Vi kan ikke informere godt nok, presiserer Sondre Sekse.