Ifølge passasjerene skal det ha ristet godt i båten da den deiste inn i kaien.

«Nå har vi faktisk gått i havnen»

— Vi hørte et kraftig brak, sier Arne Kaland Sværen (26) - på vei til Stavanger for å hente sin nye seilbåt.

— Etter litt om og men og noe kremting - kom følgende beskjed over høyttaleren: «Ja, nå har vi faktisk gått i havnen», legger han til.

Noen minutter etterpå kunne 26-åringen ved selvsyn konstatere at HSD-båten har fått seg et godt kakk.

— Det er en stor flerre på styrbord side, like over vannkanten, sier han til bt.no.

Teknisk svikt

— Det var 33 personer om bord i båten, sørgående Flaggrute på vei til Stavanger. Heldigvis ble ingen skadd, men båten har fått en flerre på mellom 2,5 og 3 meter, opplyser informasjonssjef Arild Sondre Sekse i HSD til bt.no. Han beskriver sammenstøtet som "udramatisk".

— Hva skjedde?

— Båten skal ha fått manøvreringsproblemer, er det jeg har fått opplyst. Sjøfartsdirektoratet er rutinemessig varslet, sier Sekse.

Ifølge ham vil ikke sammenstøtet føre til rutekluss for HSD, siden «Tjelden» var en reservebåt som uansett skulle erstattes i morgen.

Politiet opplyster til bt.no at det ikke er mistanke om for høy fart inn til kai. Alle på broen er rutinemessig sjekket for promille. «Tjelden» gikk for egen maskin til verksted i kveld.

Strevsom natt

Ved 19.50-tiden ventet Arne Kaland Sværen og medpassasjerne på at det skulle komme busser for å frakte dem til sine endelige destinasjoner.

— Det blir nok en lang og strevsom natt, dette.

— Hvordan er stemningen om bord?

— Bra. Det var ikke tilløp til panikk eller noe. Med unntak av en engelskmann som virket litt skvetten siden han ikke fikk informasjon på engelsk, tok alle dette fint.

OVE GRAM NIPEN