DAG IDAR TRYGGESTAD

EYSTEIN RØSSUM

GARD STEIRO

— Vi vet hva disse klubbene står for. Det tar vi konsekvensen av, sier lensmann Harald Andersen til BT.

Lørdag slo Hog Riders Bergen på stortrommen da de markerte at det er ett år siden de flyttet inn i klubblokalene i gamle Waardahls fabrikker i Kjøkkelvik.

400 på festen

Det ble en fest med angivelig 400 personer til stede. Av gjestelisten går det frem at personer fra 29 mc-klubber fra inn- og utland var invitert. Her var det gjester både fra Danmark og Island.

BT vet at medlemmer fra Hells Angels og Bandidos var invitert og til stede på festen. Det er første gang at medlemmer fra de to fryktete mc-klubbene skal ha festet åpenlyst sammen i Bergen.

Det gjør at bergenspolitiet nå vil se nærmere på hvilken status klubben som arrangerte festen har, og hvem av de to mc-grupperingene de egentlig henger sammen med.

Registrerte ID

En kilde sier til BT at det ikke er uvanlig at medlemmer fra de to grenene kan møtes, men at det stort sett er spesielle anledninger som ligger bak.

— På bakgrunn at opplysninger om hvem som var invitert på festen ønsket vi å kontrollere identiteten til gjestene, sier politioverbetjent Tore Salvesen om aksjonen i helgen.

— Var kontrollen et resultat av at Hells Angels og Bandidos var til stede?

— Vi merket oss at de var invitert til festen, sier Salvesen, uten å ville utdype det.

Et titall politifolk stoppet rundt 200 av gjestene som kom til festen og noterte seg dere identitet. Slik vil politiet gjøre seg kjent med hvem som har kontakt med Hog Riders Bergen.

— Vi har ikke noe å utsette på dem som arrangerte festen, eller for den del de som deltok. De oppførte seg eksemplarisk. Vi samarbeidet godt, sier Salvesen.

— Det ønsker vi videre også, legger han til.

Samtidig ville politiet med lørdagens aksjon vise tydelig at de følger med mc-miljøet. Hog Riders Bergen må forvente enn langt tettere oppfølging fremover enn hva andre privatfester får.

— Det ville vært tjenesteforsømmelse om vi ikke hadde holdt kontroll med festen. Det taler for seg, sier lensmann Andersen.

Har pusset opp

BT fortalte i april i fjor om Bergens nye mc-borg. Fire menn hadde gjennom et personlig selskap kjøpt de gamle fabrikklokalet til Waardals for godt over tre millioner kroner. De fire karene som sto bak skal være aktivt med i Hog Riders Bergen.

Blant leietakerne var blant andre HA-sympatiserende Union MC som tidligere holdt til i Osveien på Nesttun.

Siden mc-vennene feiret innflyttingen på nyåret i fjor er det gjennomført betydelig oppussing og tilpasning av de enorme lokalet. Lørdag var det på tide å markere det med en skikkelig fest.

Bare to naboer har i ettertid klaget. De kontaktet Laksevåg-politiet i går og syntes det ble i mesterlaget med støy natt til søndag.

— Vi kommer til å formidle det til arrangøren slik at de demper seg neste gang, sier politioverbetjent Tore Salvesen.