Frank Cadamarterijens

— Du kan enten gråte eller le, sier John Sverre Johannessen, og rister på hodet.

Verken han eller de fire kameratene fra Bergen har særlig mye fint å se om SAS-konsernet etter det som skulle ha vært en behagelig og avslappende langweekend i solfylte Nice. Mellomlandingen på Kastrup fredag formiddag endte med overnatting på betonggulvet, med et lånt ullteppe, sammen med tusenvis av andre passasjerer som ikke kom seg videre.

— Vi sto i kø i timevis. Folk sto i kø til krampen tok dem og de stupte, sier han.

Avist og avvist

Fredag kveld fikk de fire attpåtil gå om bord i et fly til Nice via München. Flyet kom ikke lenger enn til avising. Der ble de sittende i fire stive timer, uten mat eller drikke. Deretter gikk turen tilbake til terminalen, der de fikk beskjeden om at alle hotellene var fulle. De fem sikret seg SAS' siste ulltepper. Flere hundre passasjerer fikk ikke engang det.

Dagen etter stilte de seg i kø allerede klokken halv fire om morgenen.

Skranken skulle åpnet seks, men først åtte var betjeningen på plass. Og i løpet av formiddagen fikk de sikret plasser på et fly til Nice samme kveld.

-.Vi fikk en dag i Nice, så var det på tide å reise hjem, sier Per Atle Heggesdal.

Ingen fransk åpning

På flyplassen startet køkaoset igjen. Møtet med fransk service og vennlighet var mildt sagt skuffende. Løftet om å slippe unna Kastrup, og i stedet fly via Frankfurt, viste seg etter hvert ikke å være verdt noen ting.

— Vi måtte vente så lenge fra de tok imot billettene våre og sjekket om det var mulig, til de faktisk gjorde noe med dem, at det ikke lenger var plass. Da vi fikk tilbake billettene, var de via København. Da sank jeg nærmest i kne, sier Johanessen.

Halvannen dag forsinket, utallige timer i kø, én hotellovernatting i Danmark, og et kansellert Bergens-fly senere, er de fem fremme på Værnes.

-.Vi kunne like gjerne reise hit, som å vente på Kastrup. Nå ville SAS sende oss med Coast Air til Molde og derfra med eget fly til Bergen, men vi har akkurat fått booket om det til et direktefly, som vi håper går, sier Johanessen.

ADRESSEAVISEN/BERGENS TIDENDE

SAS, ah.....! John Sverre Johanessen (midten) og reisekameratene finner ikke ord. Fra v. Per Haugland, Gunnar Tennbekk, Gunnar Frantzen, Johanessen og Per Atle Heggstad.
JENS PETTER SØRAA