MARIANNE BIRKELAND

Det mangler ikke jenter resten av året for ponniene fra Roligheten Ridesenter. Der, som i staller flest, er det masse jenter. Ferie er derfor guttetur på Totlandsfjellet. Det eneste som mangler for den tradisjonelle gutteturen er kanskje øl og pizza, men disse herrene foretrekker nok fjellvann og blåbær.

Mer avslappet

Tidligere var også jentene, eller hoppene som det heter, med på sommerferien på fjellet. Etter altfor mange intriger og mye kamp om de skjønne hoppenes gunst måtte ferieplanen endres. I år er hoppene sendt på jentetur til Hardanger. Som på gutteturer flest er stemningen mer avslappet uten damene.

— Det er enklere sånn. Med bare gutter her på fjellet går alt så mye bedre, sier rideinstruktør Aina Mortensen. Hun har vært med på å ri hestene fra stallen i Sædalen og opp til Totland.

Oppglødd før ferien

Totlandsfjellet har i over ti år vært sommer-destinasjonen for de firbeinte sliterne. I flere dager har det vært en oppglødd stemning i stallen på Roligheten Ridesenter. De eldste ponniene har visst at sommerferien nærmet seg.

— Ponniene har gitt litt ekstra på ridekursene de siste ukene. Når de merker at det nærmer seg ferie, gjør de som oss og henter det lille ekstra av energi, forklarer Mortensen.

Drømmer om Hardanger?

To av ponniene måtte i år bli igjen hjemme. Den ene, Fant, er på tross av navnet ganske pysete og lite begeistret for regn. Fant ser derfor ikke på Totlandsfjellet som noe ideelt reisemål. Ponnien Poldin på sin side, er litt for glad i søtsaker og har tidligere diltet etter turgåere i håp om en godbit. I år må han klare seg uten.

Mens rytterne pleier støle muskler, nyter nå ponniene fra Roligheten sommerferien. Gutta på Totlandsfjellet leker villhester for fire uker. Og drømmer vel om pikene i Hardanger.